Κοινωνία

Σέρρες – Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Σέρρες – Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σέρρες: Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο.

Οι γονείς αρνούνται εδώ και δύο χρόνια να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η Εισαγγελέας Σερρών διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Οι γονείς δεν αφήνουν τα τέσσερα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, καθώς θεωρούν επικίνδυνα τα self test, αλλά και τη χρήση μάσκας.

Αυτή την πεποίθηση οι γονείς την έχουν “περάσει” και στα ίδια τα παιδιά και πλέον, τα ίδια αρνούνται να πάνε στο σχολείο και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Το ζευγάρι έχει έξι παιδιά, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μαθητές, ωστόσο δεν παρακολουθούν -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- τα μαθήματα δια ζώσης, εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους. Οι ίδιοι ωστόσο, υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star, οι γονείς έχουν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των διευθυντών των σχολείων, ενώ φαίνεται να είναι κάθετοι σε ό,τι αφορά τα παραπάνω μέτρα και να μην δέχονται να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, ακόμη κι αν αυτά εφαρμόζονται… για χρόνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X