Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με “βροχή” από μολότοφ τελείωσε η πορεία, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές, μέχρι στιγμής.

Αμέσως μετά το τέλος της πορείας άτομα που συμμετείχαν σε αυτή έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν. Στις 20.00 το βράδυ ξεκίνησαν επεισόδια στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας.

Στην επίθεση με μολότοφ, αστυνομικοί “απάντησαν” με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να μετατραπεί σε πεδίο μάχη και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.

https://youtu.be/hNvwIKrdLbc

Παρανάλωμα του πυρός αυτοκίνητα

Οι μολότοφ “προσγειώθηκαν” σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο, με αποτέλεσμα αυτά να παραδοθούν στις φλόγες.

Στην οδό Ολύμπου οι διαδηλωτές αναποδογύρισαν κάδους και έβαλαν φωτιές σε απορρίμματα ενώ ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά που έσβησε με τη χρήση πυροσβεστήρα από άνδρα των ΜΑΤ. Στην ίδια οδό λίγο αργότερα φλόγες έζωσαν και μία μοτοσυκλέτα.

 

Στη Θεσσαλονίκη, για τα 13 χρόνια από το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα έγιναν δυο συγκεντρώσεις. Εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές, σωματεία εργαζομένων, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και το άγαλμα Βενιζέλου και λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα βγήκαν στον δρόμο με πορεία, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X