Θέμα

Βγήκε από τη φυλακή η Εύα Καϊλή (βίντεο)

Βγήκε από τη φυλακή η Εύα Καϊλή (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή και σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» παρακολούθησης.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου Qatargate που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

Η Εύα Καϊλή επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που θα την μεταφέρει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Στην αποφυλάκισή της ήταν παρών ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ωστόσο η Εύα Καϊλή δεν θα μείνει μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον σύντροφό της, ο οποίος έχει ήδη αποφυλακιστεί και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για την υπόθεση διαφθοράς του Qatargate, σε σπίτι 10 χλμ. μακριά από το διαμέρισμά τους.

Από την πλευρά τους οι βελγικές αρχές σημειώνουν ότι η αποφυλάκιση δεν σημαίνει αθώωση.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Βάσει του νόμου, η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Της έχει απαγορευτεί η έξοδος στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Μέ γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate.

Σε δήλωσή της στην La Repubblica, η κα Καιλή εξέφρασε την ανυπομονησία της να βρεθεί εκτός φυλακής και να περάσει την ημέρα με την κόρη της. «Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα τη βλέπω μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου».

Οι δημοσιογράφοι την περιμέναν έξω από το σπίτι της, περιμένοντας ένα πλάνο και τις πρώτες δηλώσεις της.  «Σας ευχαριστώ πολύ. Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι ξανά κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», είπε χαμογελαστή η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X