Οικονομία

Η απόφαση Τραμπ για το Ιράν «μάζεψε» τις απώλειες στη Wall Street

Η απόφαση Τραμπ για το Ιράν «μάζεψε» τις απώλειες στη Wall Street
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την επαναφορά των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης «μάζεψε» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερατο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πώς αντέδρασαν οι αγορές στις ανακοινώσεις για το Ιράν

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη μόλις 3 μονάδων, αλλά ακόμα και έτσι μετρά το καλύτερο σερί (τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις) από το Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης των blue chips έκλεισε στο +0,01% στις 24.360 μονάδες, ο S&P 500 έδειξε -0,03% και τις 2.671 μονάδες, και ο Nasdaq +0,02% και τις 7.266 μονάδες.

H συνεδρίαση είχε έντονες διακυμάνσεις, καθώς η Wall Street κινήθηκε στο ρυθμό της ειδησεογραφίας, εν όψει των ανακοινώσεων του Λευκού Οίκου.

Οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν και οι δείκτες άγγιξαν ενδοσυνεδριακό χαμηλό όταν δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «μεταβατική περίοδο» έως έξι μηνών στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Παρομοίως, εν όψει των ανακοινώσεων του Ντόναλντ Τραμπ οι τιμές του πετρελαίου έκαναν βουτιά έως και 3,5%. Εντούτοις, μετά το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή «ισχυρών κυρώσεων» στην Τεχεράνη οι απώλειες περιορίστηκαν.

Το συμβόλαιο Ιουνίου για το αργό WTI έκλεισε στα 69,06 δολάρια το βαρέλι (-1,44%) έχοντας φτάσει έως και τα 67,63 δολάρια/βαρέλι, ενώ διαπραγματευόταν στα 68,68 λίγο πριν την ανακοίνωση Τραμπ.

Η απόφαση που “πάγωσε” την υφήλιο! Αποχωρούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ροχανί

Το Μπρεντ Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 74,85 δολάρια (-0,71%) ενώ είχε φτάσει έως το χαμηλό ημέρας των 73,10 δολαρίων ανά βαρέλι.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση του Λευκού Οίκου δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στην προσφορά πετρελαίου, εκτός και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες πείσουν και άλλες χώρες να αποσυρθούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, πράγμα που προς στιγμή φαντάζει δύσκολο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X