Οικονομία

Ευρωαγορές: Κέρδη με το βλέμμα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Ευρωαγορές: Κέρδη με το βλέμμα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται σήμερα, Παρασκευή 22.11.2019, οι ευρωαγορές εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων από την εξέλιξη των σινοαμερικανικών διαπραγματεύσεων και ενώ οι επενδυτές εξετάζουν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της μεταποίησης και των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη.

Η ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ-Κίνας αναζωπυρώθηκε αυτή την εβδομάδα μετά τα ψηφίσματα στο αμερικανικό Κογκρέσο υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ τα οποία το Πεκίνο καταδίκασε κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί τη συνέχιση των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κίνας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Λίου Χε φέρεται να έχει προσκαλέσει την αμερικανική αντιπροσωπεία στο Πεκίνο για έναν νέο γύρο συνομιλιών.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 404,80 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,6% στις 13.215,08 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο επίσης 0,6% στις 5.917,15 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 1,05% στις 7.314,74 μονάδες.

Ήπια και… ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται επίσης 0,7%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Γερμανία επιβεβαίωσαν ότι το γερμανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις 0,1% το τελευταίο τρίμηνο,  αποφεύγοντας οριακά την ύφεση.

Οι… μεγάλες αγορές

Παράλληλα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Markit, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Γερμανίας διαμορφώθηκε σε υψηλό πέντε μηνών στις 43,8 μονάδες το Νοέμβριο από 42,1 μονάδες τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που τον τοποθετούσαν στις 42,8 μονάδες σε δημοσκόπηση της WSJ.

Στη Γαλλία, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε επίσης σε υψηλό πέντε μηνών στις 51,6 μονάδες από 50,7 μονάδες τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 50,9 μονάδες.

Συνολικά για την Ευρωζώνη, τα στοιχεία της Markit έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε σε υψηλό τριών μηνών στις 46,6 μονάδες από 45,9 μονάδες τον Οκτώβριο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μηνών που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες κατρακύλησε σε χαμηλό 10 μηνών στις 51,5 μονάδες από 52,2 μονάδες τον Οκτώβριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X