Οικονομία

Ευρωαγορές: «Κόκκινες» μετά τις απειλές Τραμπ

Ευρωαγορές: «Κόκκινες» μετά τις απειλές Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινούνται σήμερα, Τρίτη 09.04.2019, οι ευρωαγορές αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με νέους δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Αρνητικοί πρωταγωνιστές στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 είναι οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και του κλάδου οικιακών αγαθών. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,20% στις 11.941,01 μονάδες, ο CAC 0,14% στις 5.464,11 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 0,15% στις 7.440,80 μονάδες.

Τα ζητήματα του εμπορίου βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο, αυτή τη φορά με αρνητική χροιά, καθώς οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα [σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας] έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση -εκτείνεται από τα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους ως τα γαλακτοκομικά- στα οποία προτείνεται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί, σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airbus.

Παράλληλα, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας.

«Πράσινες» οι ασιατικές αγορές με το πετρέλαιο και τη Λιβύη στο επίκεντρο

Την ίδια ώρα, στα ραντάρ τους παραμένουν και οι εξελίξεις γύρω από το Brexit, εν όψει και της νέας συνάντησης που θα έχει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με Ευρωπαίους ηγέτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X