Οικονομία

Ευρωαγορές: Παίρνουν… κουράγιο από Κίνα και ZEW!

Ευρωαγορές: Παίρνουν… κουράγιο από Κίνα και ZEW!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλειοψηφούν τα θετικά πρόσημα στα ταμπλό από τις ευρωαγορές, παίρνοντας θάρρος από την νέα “ένεση” ρευστότητας της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας και τις θετικές προσδοκίες για τη γερμανική οικονομία. Οι κινήσεις, ωστόσο, παραμένουν διστακτικές εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων από όλο τον κόσμο που αναμένεται να προσφέρουν ενδείξεις για το outlook της παγκόσμιας οικονομίας.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,21% στις 388 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύεται 0,5% στις 12.080 μονάδες, ενώ στο Παρίσι που θρηνεί για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, ο CAC 40 κινείται σταθεροποιητικά. Στη Βρετανία ο FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,33% στις 7.460 μονάδες.

Στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχωρεί 0,2%, στην Ιταλία ο FTSE MIB χάνει 0,31%, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI 20 κινείται στο +0,08%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, βελτιώθηκαν οι γερμανικές οικονομικές προσδοκίες τον Απρίλιο, παρά το ότι η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης επιδεινώθηκε, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 3,1 μονάδες τον Απρίλιο, από τις -3,6 μονάδες τον Μάρτιο.

Οι παράγοντες που θα κρίνουν πολλά…

Η προσοχή της αγοράς θα στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα, όπου ξεχωρίζουν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και επιχειρήσεις. Μετά τα απογοητευτικά μεγέθη των Goldman Sachs και Citigroup τη Δευτέρα, σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις των Bank of America, BlackRock, Johnson & Johnson και Netflix.

“Πράσινες” οι ασιατικές αγορές με… ΗΠΑ – Ιαπωνία στο μενού!

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή του γερμανού λιανοπωλητή Zalando κάνει “άλμα” 10%, μετά την αισιοδοξία της διοίκησης για την εμφάνιση λειτουργικών κερδών στο πρώτο τρίμηνο. Αντίθετα, η μετοχή του κολοσσού προσλήψεων, Hays, βρίσκεται στον πάτο του Stoxx 600 παρά την αύξηση της κερδοφορίας του στο τρίμηνο, καθώς δήλωσε ανήσυχος για τις μακροοικονομικές συνθήκες.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας την Τετάρτη, καθώς διογκώνονται οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X