Οικονομία

Ευρωαγορές: Πάνε για τρίτη… σερί πράσινη συνεδρίαση!

Ευρωαγορές: Πάνε για τρίτη… σερί πράσινη συνεδρίαση!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε… πράσινα μονοπάτια συνεχίζουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, 05.02.2020, βάζοντας στόχο την τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από τα δημοσιεύματα για σημαντική πρόοδο στην έρευνα για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού.

Σύμφωνα με το δίκτυο China Global Television Network, ερευνητές στο Zhejiang University έχουν εστιάσει σε δύο φάρμακα για την αποτελεσματική καταπολέμηση του κοροναϊού. Παράλληλα, σε ξεχωριστό δημοσίευμα το Sky News αναφέρει ότι Βρετανοί ερευνητές έχουν σημειώσει πρόοδο στην έρευνα για ένα νέο εμβόλιο.

Τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό αυξήθηκε σε 490, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 24.300.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 1,1% στις 422,99 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,2% στις 13.444,47 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,9% στις 5.987,92 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,7% στις 7.495,08 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,7%.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Ασιατικές αγορές: Κέρδη με… αισιοδοξία για αντιμετώπιση του κοροναϊού

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ερευνών Markit έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύθηκε περαιτέρω τον Ιανουάριο μετά την ανάκαμψη του Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά στοιχεία

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας την προκαταρκτική μέτρηση που ήταν στις 50,9 μονάδες. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο.

Απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για το λιανικό εμπόριο, με την Eurostat να ανακοινώνει πτώση 1,6% στον όγκο τον Δεκέμβριο του 2019 από τον προηγούμενο μήνα.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνει σήμερα και το τελευταίο μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα τους για το τελευταίο τρίμηνο είναι οι Siemens, Hannover Re και Infineon Technologies από τη Γερμανία, ο γαλλικός τραπεζικός κολοσσός  BNP Paribas και η βρετανική Vodafone Group.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X