Οικονομία

Κέρδη στις ευρωαγορές με το… ένα μάτι στο Brexit!

Κέρδη στις ευρωαγορές με το… ένα μάτι στο Brexit!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές σήμερα, Τετάρτη 27.03.2019, με τους επενδυτές να εστιάζουν στο Brexit και στην παγκόσμια οικονομία.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ενισχύεται ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,12% στις 11.432,90 μονάδες, άνοδο καταγράφει ο γαλλικός δείκτης CAC 40 0,07% στις 5.311,31 μονάδες, κέρδη και για τον δείκτη του Λονδίνου 0,26% στις 7.214,23 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου, FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,22% στις 21.191,50 μονάδες και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 9.188 μονάδες.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στη Βρετανία εξακολουθεί να απασχολεί τους επενδυτές. Σήμερα η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναμένεται να απευθυνθεί στους βουλευτές του δικού της κόμματος. Επίσης σήμερα θα κατατεθούν στο Κοινοβούλιο έως και επτά εναλλακτικές προτάσεις για ένα σχέδιο Β΄. Οι βουλευτές θα κληθούν να επιλέξουν ένα, το οποίο θα τεθεί στην πρωθυπουργό προς διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Μέι απορρίψει την επιλογή των βουλευτών, οι τελευταίοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, εκτάκτως, νόμο που θα την υποχρεώνει να τη δεχθεί.

Ο παράγοντας Ντράγκι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάριο Ντράγκι δήλωσε πριν από λίγο, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι οι κίνδυνοι για την οικονομική προοπτικής της ευρωζώνης παραμένουν και ότι η ανάκαμψη του πληθωρισμού καθυστερεί δικαιολογώντας με αυτόν το τρόπο την νομισματική πολιτική που ακολουθεί η οποία περιλαμβάνει αρνητικά επιτόκια. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η αβεβαιότητα παραμένει.

Μικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές

Άλμα σημειώνουν οι μετοχές της Fiat Chrysler την Τετάρτη εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η ιταλική εταιρεία ενδεχομένως να αποτελέσει στόχο για τη γαλλική Renault. Δημοσίευμα των Financial Times επικαλούμενο “αρκετά άτομα με γνώση της υπόθεσης” αναφέρει ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ενδεχομένως να βάλει στο στόχαστρο της την Fiat.

Πρόσφατα εξάλλου η Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι η γαλλική PSA Group είχε προσεγγίσει την Fiat χωρίς αποτέλεσμα.  Σημειώνεται ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναφέρει πως θα εξέταζε μια συμφωνία εάν είναι συμβατή με τους στόχους της.
Ο τίτλος της Fiat σημειώνει άλμα 3,8% στα 13,58 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X