Οικονομία

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται σήμερα, Πέμπτη 25.07.2019, οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η ΕΤΚ να κρατήσει στάση αναμονής σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο για μια μείωση των επιτοκίων της κατά 10 μονάδες βάσης το Φθινόπωρο εάν διαπιστώσει περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών. Ωστόσο, μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει σήμερα μία μικρή μείωση των επιτοκίων της.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αναμένεται να επαναλάβει ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία εάν διαπιστώσει σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και του πληθωρισμού, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη.

Τα τελευταία στοιχεία από την Ευρωζώνη δείχνουν περαιτέρω υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας, με τον κλάδο της μεταποίησης να γνωρίζει ισχυρές πιέσεις καθώς ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τη δραστηριότητα. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία ερευνών Markit έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI κατέγραψε νέα βουτιά τον Ιούλιο σε χαμηλό άνω των 6,5 ετών στις 46,4 μονάδες.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 392,60 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 12.522,14 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 5.632,71 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,2% στις 7.515,15 μονάδες.

Κάτω από το 2% οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων! Συνεχίζεται το ράλι!

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζουν 0,2%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ifo Institute έδειξαν ότι η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης του Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε στις 95,7 μονάδες τον Ιούλιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 97,5 μονάδων τον Ιούνιο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 97,0 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

“Οι επιχειρήσεις είναι λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα κατάσταση, ενώ επίσης βλέπουν το μέλλον με αυξημένο σκεπτικισμό”, ανέφερε το Ifo Institute στην έκθεση του, σημειώνοντας ότι κυρίως στον κλάδο της μεταποίησης το κλίμα έχει επιδεινωθεί ραγδαία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X