Οικονομία

«Πράσινες» οι ευρωαγορές σε κλίμα… αισιοδοξίας

«Πράσινες» οι ευρωαγορές σε κλίμα… αισιοδοξίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύονται οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκια αυτό τον μήνα.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,55%, ο δείκτης του Λονδίνου κινείται ανοδικά κατά 0,61% και ο γαλλικός CAC 40 επίσης καταγράφει κέρδη 0,58%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,48% και ο FTSE MIB κερδίζει 0,29%.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Fed της Νέα Υόρκης Τζον Ουίλιαμς δήλωσε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να ενεργούν γρήγορα και σθεναρά όταν τα επιτόκια είναι χαμηλά και η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται. “Είναι προτιμότερο να λάβουμε προληπτικά μέτρα από το να περιμένουμε να εκδηλωθεί η καταστροφή”, ανέφερε στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Ερευνών Κεντρικών Τραπεζών, υποδεικνύοντας στους επενδυτές ότι ίσως θα πρέπει να περιμένουν μία μείωση επιτοκίων στο τέλος του μήνα.

«Σπρώχνει» τις ασιατικές αγορές η Fed!

Την ίδια ώρα οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν εντείνονται μετά την καταρριψη ιρανικού drone από το αμερικανικό στρατό. Οι εξελίξεις ώθησαν και τις τιμές του πετρελαίου με το brent να ενισχύεται κατά 2% και το αργό κατά 1,7%.

Στο μέτωπο του εμπορίου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε ότι Κίνα και ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν εκ νέου τις εμπορικές συνομιλίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X