Οικονομία

Ρεύμα: Επιδότηση ρεύματος για όλους χωρίς κριτήρια -Από 200 ευρώ κάθε νοικοκυριό

Ρεύμα: Επιδότηση ρεύματος για όλους χωρίς κριτήρια -Από 200 ευρώ κάθε νοικοκυριό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρεύμα: Ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα για τα νέα μέτρα στήριξης στην ενέργεια.

Αφορούν επιδοτήσεις που θα δοθούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τον μήνα Ιούλιο.

Οριζόντια κάλυψη όλων από τον Ιούλιο και επιδοτούνται όλες οι κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση.

Από τον Αύγουστο αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους δικαιούχους του οικιακού τιμολογίου.

 Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ – ΦΕΚ Β3424/2-7-2022) εξειδικεύονται τα μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις φορέων του δημόσιου τομέα.

Η απόφαση φέρει τις υπογραφές των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, και έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών της 9ης Ιουνίου, οπότε και παρουσιάστηκε το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο.

Ο στόχος για τους φορείς του Δημοσίου, όσον αφορά στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τίθεται στο 10% τουλάχιστον, σε σχέση με τις καταναλώσεις της ίδιας χρονικής περιόδου του 2019, για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των μέτρων. Για τα επόμενα έτη ο στόχος θα επαναπροσδιοριστεί.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X