Θέμα

Σόου Μητσοτάκη για την Ακρίβεια: Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ με τον Σκρέκα για να δει τις τιμές

Σόου Μητσοτάκη για την Ακρίβεια: Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ με τον Σκρέκα για να δει τις τιμές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μητσοτάκη: «Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας» παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Σε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε, αιφνιδιαστικά όπως αναφέρεται, σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν, προκειμένου να διαπιστώσει τι τιμές υπάρχουν στα ράφια μετά τα «τέσσερα νέα μέτρα» που έκαναν πρεμιέρα την 1η Μαρτίου.

«Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας» αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο πρωθυπουργός, καθώς οι τιμές παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις παραμένουν στα ύψη, σε αντίθεση με τους μισθούς.

«Συνεχιζόμενη μάχη…»

«Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τον πληθωρισμό στην Ελλάδα που επί 5 μήνες, κινείται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι τιμές παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις παραμένουν στα ύψη, σε αντίθεση με τους μισθούς, σχολίασε.

Μάλιστα, ακριβώς εκεί που ο τζίρος το 2023 ξεπέρασε τα 11 δισ, συνολικά για τα σούπερ – μάρκετ, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι επιθυμεί τον ανταγωνισμό, αλλά όχι την “αισχροκέρδεια”!

Επέλεξε, δε, να αναφερθεί ιδιαίτερα στο βρεφικό γάλα, υποστηρίζοντας ότι η μείωση κατά 15% της τιμής του είναι σημαντική «ειδικά για τους νέους γονείς». Προφανώς,πιστεύοντας ότι πάσχουμε από συλλογική απώλεια μνήμης, διότι ήταν ακριβώς για το βρεφικό γάλο που σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι πολίτες στην Ελλάδα το πληρώνουν ως και 213% ακριβότερα σε σχέση με τη φθηνότερη τιμή στην ΕΕ.

Δηλαδή, αυτή τη στιγμή οι γονείς το πληρώνουν σχεδόν 200% πάνω (!) ύστερα από τη μείωση 15% της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για γέλια και για κλάματα!

Και εκεί μπροστά στο σούπερ μάρκετ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο βοήθημα στις ευάλωτες ομάδες το Πάσχα. «Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη» είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά, δικαιολογούμενος ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό. «Θα γίνουν τα δέοντα για να πετύχουμε καλύτερες τιμές ώστε το τραπέζι της Σαρακοστής και του Πάσχα να είναι χαράς και γιορτής και όχι μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης».

Θα δώσει όμως καλάθι!

Γι’ αυτό και σήμερα θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, το Καλάθι της Σαρακοστής και θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο Mega, το Καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι και φυσικά χαλβάς. Το Σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα.

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, , οι τιμές στο κρέας έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 6% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, τη στιγμή που πέρσι βρίσονταν ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο στα 4,5 ευρώ το κιλό, και το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι. Οσο για τα παϊδάκια, είναι είδος πολυτελείας καθώς το κιλό κοστίζει 17,95 ευρώ!

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X