Επιλογές

Telegraph: «Ιδού πώς βγήκε η Ελλάδα από την οικονομική ασφυξία»!

Telegraph: «Ιδού πώς βγήκε η Ελλάδα από την οικονομική ασφυξία»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, την ανάκαμψη της αλλά και το κόστος που είχε αυτή στον μέσο Έλληνα πολίτη παρουσιάζει σε ρεπορτάζ της σήμερα η Βρετανική Telegraph.

Η Telegraph, η δόση, η Ελλάδα…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συγκεντρώνονται στο Βουκουρέστι την Παρασκευή, με την Ελλάδα στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.

Για πολλά χρόνια, το πιο προβληματικό μέλος του ενιαίου νομίσματος, η Ελλάδα αντιμετώπισε έναν εφιάλτη χρέους μετά την οικονομική κρίση του 2009. Οι έντονες αυξήσεις των μισθών του δημόσιου τομέα σε συνδυασμό με πολλά προβλήματα οδήγησαν σε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα» αναφέρει.

Η Telegraph σημειώνει πως μέχρι το 2010, τα κρατικά ομόλογα της χώρας είχαν κριθεί ως «σκουπίδια» από τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας σημειώνοντας:

«Από το 2015 υπήρξε μια ανάκαμψη, αλλά μόνο μετά από τον πόνο των τριών τεράστιων πακέτων διάσωσης που ανήλθαν σε περίπου 314 δισ. ευρώ. Αυτά τα δάνεια έλαβαν επίσης αυστηρές προϋποθέσεις και οδήγησαν σε αυστηρή λιτότητα για να καταστούν τα δημόσια οικονομικά εντάξει. Το ένα τρίτο των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Παρά το σαφές ανθρώπινο κόστος, η αλλαγή έχει σημειωθεί.

Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup

Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν πάνω από 37% το 2012, τώρα κυμαίνονται γύρω στα 3,6 εκατ. ευρώ. Οι εκθέσεις υποδεικνύουν ότι η χώρα μπορεί ακόμη και να επιδιώξει να αποπληρώσει κάποια δάνεια στο ΔΝΤ νωρίς. Η κυβέρνηση ξεπέρασε τις απαιτήσεις της για να δημιουργήσει πέρυσι πλεόνασμα 3,5 εκατοστιαίων μονάδων και πέρασε την υγειονομική επιθεώρηση που έθεσαν οι εταίροι διάσωσης της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα κατόρθωσε ακόμη να βγει στις διεθνείς χρηματαγορές πρόσφατα. Διαθέτει ένα προσωρινό ταμείο για να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησής του για τα επόμενα δύο χρόνια» σημειώνει μεταξύ άλλων η Βρετανική εφημερίδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X