Ελλάδα

Αποφάσαν να δίνουν Δωρεάν Μεταπτυχιακά στα παιδιά των καθηγητών

Αποφάσαν να δίνουν Δωρεάν Μεταπτυχιακά στα παιδιά των καθηγητών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
 Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που δίνει δυνατότητα της κατ’ εξαίρεσης συμμετοχής και χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου οικονομικού τιμήματος σε τέκνα μελών ΔΕΠ του ιδρύματος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΠΜΣ).
 Η χρονική διάρκεια του Μεταπτυχιακού προγράμματος ορίζεται σε τρία εξάμηνα σπουδών και η συμμετοχή για κάθε φοιτητή αγγίζει τα 2950 ευρώ. Η απόφαση της Συγκλήτου πάρθηκε κατά πλειοψηφία τεσσάρων έναντι δύο ψήφων.
  • Την υπερψήφισαν ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης, ο καθηγητής Γιώργος Μαρνέλλος, πρόεδρος του νεοσύστατου τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, η Βασιλική Παπαδοπούλου ως αναπληρώτρια του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και ο Ιωάννης Ζιώγας, πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
  • Την καταψήφισαν η πρόεδρος του τμήματος Νηπιαγωγών, Ιφιγένεια Βαμβακίδου και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θόδωρος Θεοδουλίδης
Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» δίνει επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του στις δομές της Ειδικής Αγωγής και προειδοποιεί ότι «δεν θα αφήσουμε το πανεπιστήμιο να αποτελέσει θύμα οικογενειοκρατικών αντιλήψεων, ευνοιοκρατίας και εν τέλει μια κλειστή ομάδα αναπαραγωγής αναχρονιστικών πρακτικών». Δηλώνουν ότι η απόφαση ενισχύει την κοινωνική αδικία και εκπαιδευτική ανισότητα και απαιτούν «την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης της Συγκλήτου».
Η απόφαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας για φοίτηση χωρίς δίδακτρα και κατ’ εξαίρεση συμμετοχή στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, φέρεται να συμπίπτει με την συμμετοχή στο πρόγραμμα τέκνων δύο πρωτοβάθμιων καθηγητών του τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής σχολής Φλώρινας.
Με δημόσια δήλωσή της στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας η καθηγήτρια Σοφία Ηλιάδου-Τάχου αφού εξέφρασε την λύπη της για την εμπλοκή του ονόματός της στην απόφαση της Συγκλήτου υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα ρουσφέτι παρά μόνο μια συναδελφική χειρονομία από τη μεριά της αναπληρώτριας πρύτανη, για την οποία την ευχαριστώ. Η πρόταση φρονώ ότι υπερψηφίστηκε νόμιμα από την Σύγκλητο ως θεσμικό όργανο».
Επίσης είπε ότι «οι δημοκρατίες σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας» κατηγορώντας μάλιστα τον καθηγητή Λεμονίδη που ανακίνησε το θέμα για έλλειμμα σεβασμού της παραπάνω αρχής». Καταλήγει ότι «δεν θα αξιοποιήσω την δυνατότητα που μου δόθηκε από την Σύγκλητο» και ότι «η καταβολή των διδάκτρων θα γίνει άμεσα και κανονικά».
Πηγή: Foititikanea.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X