Κοινωνία

Μύκονος: Ανοίγει το Principote με κυβερνητικά κόλπα

Μύκονος: Ανοίγει το Principote με κυβερνητικά κόλπα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε λειτουργία με μεθοδεύσεις τίθεται και πάλι το γνωστό μαγαζί στη Μύκονο, Principote, καθώς όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», εκδόθηκε σχετική απόφαση με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, η επαναλειτουργία, την οποία αποδέχθηκε η Πολιτεία, δρομολογείται μέσα από ένα πρωτοφανές τρικ, όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα εξηγώντας ότι «η επιχείρηση θα επαναλειτουργήσει μόνο στα δύο οικόπεδα που έχει “καθαρίσει” από παράνομες κατασκευές, ενώ οι υπόλοιπες παράνομες κατασκευές της στα διπλανά παραμένουν στη θέση τους.

Όπως προκύπτει, μετά την κατεδάφιση μέρους των πολεοδομικών παρανομιών από την ίδια την επιχείρηση, αν και πριν από ένα μήνα σημειώθηκε απόπειρα να θαφτούν κάποιες παρανομίες κάτω από την άμμο, ζητήθηκε έλεγχος από ελεγκτή δόμησης, το πόρισμα του οποίου παραδόθηκε στις 5 Ιουλίου στο αρμόδιο υπουργείο.

Την ίδια ημέρα ο γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευ. Μπακογιάννης διαβίβασε το έγγραφο στον Δήμο Μυκόνου και στις αρχές του νησιού, ζητώντας ουσιαστικά να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση σε δύο από τα οικόπεδα που καταλαμβάνει, επειδή σε αυτά δεν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» ο κ. Μπακογιάννης ζητεί από τον δήμο «τυχόν ενέργειές σας αναφορικά με την άρση της κύρωσης της αναστολής της άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων εντός των (σ.σ κωδικοί αριθμοί του κτηματολογίου, ΚΑΕΚ, για δύο οικόπεδα) στην περιοχή Πάνορμος της νήσου Μυκόνου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι διευκρινίζεται ότι πρέπει να λειτουργήσουν μόνο μέσα σε αυτά και όχι στα γειτονικά, στα οποία οι παρανομίες της ίδιας επιχείρηση παραμένουν.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν το Principote αποτελούνταν από διαφορετικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν σε διαφορετικά διπλανά οικόπεδα χωρίς να έχουν φορολογική σχέση η μία με την άλλη, πρόκειται για αδιανόητη μεθόδευση, καθώς όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν στην ουσία κάτω από το ίδιο όνομα.

Τέλος σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυκόνου συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει την άρση της αναστολής λειτουργίας (μέρους) του Principote.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X