PET

Τα Vizla-Βίζλα- είναι ράτσα σκύλου από την Ουγγαρία

Τα Vizla-Βίζλα- είναι ράτσα σκύλου από την Ουγγαρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα Vizla (Βίζλα) έχουν προέλευση από Ουγγαρία. Οι γραπτές περιγραφές και οι γραφικές απεικονίσεις του, βρίσκονται σε έγγραφα του 14ου αιώνα. Ένας ανώνυμος γραφέας του Oύγγρου βασιλιά Adelbert ΙΙΙ (1235 – 1270) που έγραψε για την ιστορία και τις περιπλανήσεις των Mαγυάρων, ανέφερε τη χρήση κίτρινων σκυλιών δεικτών, αποκαλούμενων “Vizsla”.

Είναι ένα κυνηγόσκυλο που χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι από ευγενείς και αριστοκράτες οι οποίοι φρόντισαν να παραμείνει καθαρόαιμο. Κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου κινδύνεψε με εξαφάνιση αφού έφυγε με τους ευγενείς ιδιοκτήτες του από την Ουγγαρία για άλλες χώρες, αλλά αυτό τελικά το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο και σήμερα, παραμένει ένα ικανό κυνηγόσκυλο, ιδιαίτερα στην πατρίδα του και χάρη στο ασυνήθιστο χρώμα του έχει γίνει σκύλος εκθέσεων αλλά και δημοφιλές κατοικίδιο.

Το Visla-Βίζλα είναι ένα ζωηρό, φιλικό, καθαρό και έξυπνο σκυλί. Του αρέσει να είναι μέλος της οικογένειας, απαιτεί προσοχή και αγάπη. Αγαπά τα παιδιά και συνυπάρχει με άλλα ζώα. Είναι γεμάτο ενέργεια και χρειάζεται καθημερινά πολλή άσκηση και τρέξιμο.  Προτιμότερο είναι να ζει σε σπίτι με μεγάλο κήπο. Τα Visla- Βίσλα είναι  δοτικά και δεν είναι καθόλου ντροπαλά. Τους αρέσει να δείχνουν παντού την αγάπη που έχουν στο αφεντικό τους.

Με λίγα λόγια να είστε έτοιμοι για πολλά φιλιά και αγκαλιές! Είναι βέρος Ούγγρος και τον συνοδεύει ένα αντίστοιχο γνωμικό από την πατρίδα του. «Το να σου ανήκει ένα Βίσλα είναι σαν διαβάζει κάποιος τη σκέψη σου». Αποτελεί έναν μοναδικό σύντροφο και του αρέσει να να κάνει πράγματα με το αφεντικό του.

Ο ελληνικός ιχνηλάτης κατάγεται απο την αρχαία Ελλάδα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X