Θέμα

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε στις 7 το πρωί ο 78χρονος πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, μετά από περίπου 1,5 μήνα νοσηλείας στον Ευαγγελισμό και σκληρή μάχη για τη ζωή του. Σημειώνεται, ότι παρέμενε διασωληνωμένος ο καθηγητής καρδιολογίας, ο οποίος προσβλήθηκε από κορονοϊό τον Μάρτιο.

Η υγεία του πρώην υπουργού Υγείας επιδεινώθηκε, και κατέληξε.

Ο πρώην υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό στις 26 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, παρά μόνο υπέρταση. Ο πρώην υπουργός πήγε αρχικά στο Ναυτικό Νοσοκομείο (ΝΙΜΙΤΣ), έπεσε ο κορεσμός (οξυγόνο) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε στην Χάλκη Δωδεκανήσου, 1 Μαΐου του 1942 και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976). Ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είχε εκλεγεί βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Twitter:

Δείτε ακόμη:

Κορoνoϊός -Κρεμαστινός: Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X