Πολιτική

Θανάσης Καμπαγιάννης: Η ακροδεξιά έχει αναλάβει το ρόλο αθώωσης της κυβέρνησης για την καταστροφή

Θανάσης Καμπαγιάννης: Η ακροδεξιά έχει αναλάβει το ρόλο αθώωσης της κυβέρνησης για την καταστροφή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η κρίσιμη λέξη είναι η λέξη ευθύνη. Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει, προέρχεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε. Άρα θα πρέπει να πετάξει την ευθύνη σε έναν αποδιοπομπαίο τράγο, έναν αόρατο εχθρό». Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για τους «κυνηγούς κεφαλών» και τους πραγματικούς υπεύθυνους για τον εκφασισμό κομματιών της κοινωνίας.

«Αυτός ο μηχανισμός έχει να κάνει με την ίδια την κυβέρνηση και την τοπική της ελίτ στην βόρεια Ελλάδα όπως εκφράζεται για παράδειγμα από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Από εκεί συνεχίζουν οι βουλευτές ακροδεξιών κομμάτων, εν προκειμένω της Ελληνικής Λύσης.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι 13 μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη έφτασαν να βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες για εμπρησμό, μόνο με την κατάθεση των τριών ατόμων που τους έβαλαν στην «κλούβα». Υπάρχει και ντοκουμέντο από το The Press Project που δείχνει πως ενώ μαινόταν οι πυρκαγιές στον Έβρο, πολιτοφύλακες, κυνηγοί κεφαλών αναλάμβαναν δράση.

Η τροφοδότηση σε όλο αυτό έρχεται από πάνω. Φυσικά και από την ακροδεξιά, λόγω και του ανταγωνισμού ανάμεσα στα τρία κόμματα που έχουν μπει στη Βουλή. Αναδεικνύεται και η δράση του Βελόπουλου στην Θράκη, με τον τοπικό βουλευτή του να είναι κεντρικό πρόσωπο στη δράση οργανώσεων όπως το «Αινήσιο Δέλτα».

Μπορεί η ΝΔ να πετάει το μπαλάκι αρκεί να υπάρχει ένα σκυλί να το πιάσει. Μπορεί η ΝΔ να πετάει το μπαλάκι αρκεί να υπάρχει ένα σκυλί να το πιάσει. Η ακροδεξιά παίζει τον ρόλο αθώωσης της κυβέρνησης, άρα της είναι πολύ χρήσιμη. Στα σύνορα υπάρχει μεγάλη παρακρατική δράση και δεν υπάρχει παρακράτος που να μην διαθέτει την καρφίτσα του.

Είναι πολύ σημαντικό πώς θα αντιμετωπιστούν οι τρεις δράστες της αρπαγής μεταναστών αλλά και το πώς θα αντιμετωπιστούν τα θύματα. Το πώς θα απαντήσει σε όλο αυτό η Δικαιοσύνη είναι πολύ κρίσιμο.

Είναι όμως πολύ σημαντικό και το πώς θα απαντήσει η κοινωνία, πώς θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στον φασισμό.

Είναι πολύ σημαντικές οι μάχες ώστε να μην περνούν ατιμώρητα τα κρατικά εγκλήματα. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο και το τι θα γίνει με τα θύματα της τραγωδίας της Πύλου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X