Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: « Μέτρα τώρα για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατόμβες νεκρών»

Αλέξης Τσίπρας: « Μέτρα τώρα για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατόμβες νεκρών»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά την περιοδεία του στο νοσοκομείο του Βόλου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι δραματική.

»Ζούμε για άλλη μία φορά μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μία πολεμική κατάσταση.

»Θα ήθελα για άλλη μία φορά να συγχαρώ όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν αυτή τη μάχη εδώ και δύο χρόνια, δυστυχώς χωρίς να έχουν τη στήριξη που απαιτείται για την περίσταση από την πλευρά της Πολιτείας.

»Θέλω για ακόμη μία φορά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα, η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει μέτρα έγκαιρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, για την ιχνηλάτηση, για την ενίσχυση του εμβολιασμού αλλά και μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Υγείας μας οδηγεί για άλλη μία χρονιά, ενώ έχουμε το εμβόλιο δεν είμαστε όπως πέρυσι, σε εκατόμβη νεκρών και ενδεχομένως σε ένα καταστροφικό για την οικονομία λοκντάουν.

»Έστω και τώρα, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα.

»Πρώτα από όλα, γνωρίζουμε ότι το μεγάλο βάρος για τα νοσοκομεία μας θα είναι δυστυχώς τον επόμενο μήνα, παρότι ήδη έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, ήδη βρίσκονται σε συνθήκες πολέμου και κατάρρευσης.

»Τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει ώστε να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα, ακόμα και σε ράντζα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X