Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Η Ν.Δ. χτυπάει το ΠΑΣΟΚ λυσσαλέα»

Ανδρουλάκης: «Η Ν.Δ. χτυπάει το ΠΑΣΟΚ λυσσαλέα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά, το τελευταίο διάστημα, που ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν δημόσια με σφοδρότητα τη Ν.Δ. και την πολεμική στάση της εναντίον τους. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί για βασικό αντίπαλο και εναλλακτικό πόλο στη διακυβέρνησή του το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιλέγοντας και «πριμοδοτώντας» με διάφορους τρόπους τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο θεωρούν «βολικό» και ευκολότερα αντιμετωπίσιμο.

Πλέον, υπάρχει και η επιβεβαίωση από non paper που στέλνει στα στελέχη της και σε φιλικά ΜΜΕ η Ν.Δ., «μαρτυρώντας» τους λόγους για τους οποίους συμφέρει την Πειραιώς ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη να έρθει δεύτερος στις ευρωεκλογές και το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη να αποτύχει…

Όπως αποκάλυψε η στήλη «Στίγμα» στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (και δεν είχε υπάρξει διάψευση), «με ένα ποσοστό της τάξης του 15% και άνω ο ΣΥΡΙΖΑ: Εδραιώνεται στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγει ο κύκλος της εσωστρέφειας και της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ». Στην εύλογη απορία γιατί η Ν.Δ. να έχει όφελος από μια τέτοια εξέλιξη, το ίδιο κείμενο εξηγεί: Η Ν.Δ. γνωρίζει από πολλές μυστικές ποιοτικές έρευνες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά το ταλέντο και την επικοινωνιακή του δεινότητα, δεν έχει πρωθυπουργικό προφίλ. Δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε καμία περίπτωση σε αυτό το πεδίο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Εν κατακλείδι, η απειλή που συνιστά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο απρόβλεπτος, ο αστάθμητος και ο αυτοαναγορευθείς ως “αδιαμεσολάβητος” Στέφανος Κασσελάκης είναι, με τα σημερινά δεδομένα, απολύτως μετρημένη, ζυγισμένη, κοστολογημένη και -εντέλει- ευπρόσδεκτη για τα μελλοντικά πολιτικά σχέδιά του… ».

Ενδιαφέρον έχει επίσης η αναφορά για τον Αλέξη Τσίπρα, που επισημαίνει ότι «η εδραίωση του Στ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πιθανών εσωκομματικών αμφισβητιών του, θα βάλει τέλος στους σχεδιασμούς του Αλ. Τσίπρα να ηγηθεί ενός ευρύτερου πολιτικού σχηματισμού κεντροαριστεράς κατεύθυνσης».

Από την πλευρά του, στην περιοδεία του σε Αγρίνιο και Πρέβεζα το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην επιχειρηματολογία του εναντίον της Ν.Δ., τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, αλλά στα κανάλια, τις εφημερίδες και τα sites διαβάζουμε μόνο την προπαγάνδα της Ν.Δ.». […] «Ο αγώνας των ευρωεκλογών δεν είναι αν θα βγει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί στις επόμενες εθνικές εκλογές πρέπει να υπάρχουν δύο κυβερνητικές επιλογές, γι’ αυτό και η Ν.Δ. χτυπάει το ΠΑΣΟΚ λυσσαλέα».

Απαντώντας στο υποθετικό ερώτημα «γιατί να μην ψηφίσουμε την παρέα του κ. Κασσελάκη;», υποστήριξε: «Γιατί αυτή η παρέα περιφρονεί τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς. Πώς μπορούν να εμπιστευθούν την αξιωματική αντιπολίτευση σε κάποιον που ήταν υποψήφιος υπουργός της Ν.Δ. και ακραιφνής οπαδός του κ. Μητσοτάκη στη δημόσια αρθρογραφία του;». Αλλά και στο πρόσφατο άρθρο του στην «Εφ.Συν.», είχε καλέσει τους πολίτες να αναλογιστούν «ποιος έχει προκαλέσει τις τελευταίες ήττες της Ν.Δ. και ποιοι, ακόμη και σήμερα, επιμένοντας στο lifestyle και τις αντιφατικές θέσεις που προκαλούν θολούρα, κάνουν δώρο στην κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X