Θέμα

Αποκαλύπτεται το… παραμύθι Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων! Ιδού τι πραγματικά έλεγε

Αποκαλύπτεται το… παραμύθι Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων! Ιδού τι πραγματικά έλεγε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φιάσκο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το όλο ζήτημα που προέκυψε από χθες το βράδυ με τις πατέντες των εμβολίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το… φυσάει και δεν κρυώνει!

Μιλάμε για κανονική «σφαλιάρα»… made in USA μάλιστα, καθώς χθες βράδυ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το… πάτησε για τις πατέντες των εμβολίων κατά του κορονοϊού και κάποια Μέσα ενημέρωσης το μόνο που δεν είπαν ήταν ότι αυτό έγινε… με εντολή Μητσοτάκη!

Ο Αλέξης Τσίπρας δε, με προσωπική τοποθέτηση επιτέθηκε στον πρωθυπουργό που κάποτε… χλεύαζε την πρόταση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον είδε μουδιασμένος να την υποστηρίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος!

Το ρεζίλι του Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων σε ένα βίντεο!

Εδώ και κάποιες ώρες, λοιπόν, η… προπαγάνδα του Μαξίμου έχει πάρει φωτιά! Οι προσπάθειες όμως του κυβερνητικού μηχανισμού να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωτοπόρο της κατάργησης των πατεντών για τα εμβόλια του κορονοϊού και ούτε λίγο ούτε πολύ ως… «μέντορα» -τι ζούμε και τι διαβάζουμε- του Τζο Μπάιντεν, πέφτουν στο κενό!

Προσπάθειες που για μια ακόμα φορά γίνονται μέσα από παραπληροφόρηση όσον αφορά στις πραγματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι πραγματικά είπε ο Μητσοτάκης

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν τάχθηκε ποτέ υπέρ της άρσης των πατεντών, πρόταση, μάλιστα, την οποία, χαρακτήριζε «αστείο πυροτέχνημα» απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και παίζοντας το ρόλο του συνηγόρου των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό που πρότεινε ήταν να αγοράσει η ΕΕ άδειες ευρεσιτεχνίας – πατέντες και όχι να γίνει άρση. Μιλώντας στη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 Απριλίου είπε ξεκάθαρα:

«Οδοστρωτήρας» Πολάκης! «Πληρωμένα τζουκ μποξ του Μητσοτακέικου!»

«Απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ανταμείψουν τους κατασκευαστές εμβολίων, αγοράζοντας τις πατέντες τους σε λογικές τιμές».

Μητσοτάκης

Άλλα ντ’ άλλων!

Η πρόταση Μητσοτάκη, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Μαξίμου και των φιλικών ΜΜΕ, δεν έχει καμιά σχέση με την πρόταση – «βόμβα» του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για άρση των πατεντών.

Μητσοτάκης

Γι’ αυτό άλλωστε και η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών (IFPMA) αντέδρασε έντονα στην πρόταση Μπάιντεν δηλώνοντας ότι «είναι απογοητευτική η στάση των ΗΠΑ» και υποστηρίζοντας ότι «η άρση των πατεντών στα εμβόλια για την Covid-19 δεν θα αυξήσει την παραγωγή, ούτε θα παράσχει πρακτικές λύσεις που χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Αντιθέτως πιθανώς θα οδηγήσει σε αποσυντονισμό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X