Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Βατερλώ η υπόθεση Λιγνάδη για τη Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση GPO: Βατερλώ η υπόθεση Λιγνάδη για τη Νέα Δημοκρατία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάλιστα η πληγή είναι πολύ βαθιά και δείχνει πως ο χειρισμός της υπόθεσης Λιγνάδη ή αν θέλετε και η ουσία της προκάλεσε ρήγμα στους ψηφοφόρους του 2019 της Νέας Δημοκρατίας.

Για παράδειγμα στο ερώτημα “Πιστεύετε ότι υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη” οι πολίτες σε ποσοστό 49,7% απάντησαν ναι και μάλλον ναι. Στη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης ανέρχεται 22,3% (ναι το 10,4%, μάλλον ναι το 11,9%). Κι΄ εδώ σου έρχεται να σκεφτείς που θα ήταν αυτά τα ποσοστά αν οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες ενημέρωναν σωστά τους πολίτες.

Η κατάσταση είναι πιο δυσμενής για τη Νέα Δημοκρατία όταν γίνεται αναφορά στις ευθύνες της Λίνας Μενδώνη. «Πιστεύετε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση (Λιγνάδη) υπάρχουν ευθύνες της υπουργού κ. Μενδώνη.

Συνολικά το 64,6% απαντά ναι και μάλλον ναι και το 30,3% όχι και μάλλον όχι. Αν εντρυφήσουμε στις απαντήσεις εκείνων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 2019 το 24,3% απάντησε ναι και το 19,8% μάλλον ναι (σύνολο 44,1%). Το 15,8% απάντησε μάλλον όχι και 34,7% όχι (σύνολο 50,5).Δηλαδή μόλις ένας στους δύο ψηφοφόρους εμπιστεύεται τη θέση της κυβέρνησης.

Και όπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση Λιγνάδη είναι ένα βατερλώ για το κυβερνητικό κόμμα, το οποίο, όμως, πολύ λίγο έχει επιδράσει στην πρόθεση ψήφου… Και βεβαίως ότι θέλετε πιστεύετε…

 

Η αθλιότητα των δημοσκοπήσεων-Το κόλπο της GPO

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X