Πολιτική

Μελέτη Τσιόδρα: «Έδειξαν» τον γγ Δημόσιας Υγείας ως τον άνθρωπο που την παρέλαβε

Μελέτη Τσιόδρα: «Έδειξαν» τον γγ Δημόσιας Υγείας ως τον άνθρωπο που την παρέλαβε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναζητείται αποδιοπομπαίος τράγος για να «φύγει» η ευθύνη από το Μέγαρο Μαξίμου; Η πίεση από την αντιπολίτευση να αποκαλύψει η κυβέρνηση αν ήξερε ή όχι για τη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θόδωρου Λύτρα για τις ΜΕΘ, αυξάνεται καθημερινά και οι δηλώσεις τύπου… Σκέρτσου κάνουν τα πράγματα χειρότερα για την κυβέρνηση.

«Περιμένουμε μία και μόνο απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιοι πήραν τη μελέτη στα χέρια τους και την αγνόησαν; Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης; Ο κ. Σκέρτσος; Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; Όλοι μαζί;», τα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση επιμένουν ότι δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν και είναι και… αδιάφορο (αν γνώριζαν, όπως είπε ο Άκης Σκέτσος).

Από την ημέρα που είδε το φως τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, άπαντες στην πολιτική ζωή της χώρας αναζητούν το πρόσωπο που την παρέλαβε, αφού οι καθηγητές τονίζουν ότι ενημέρωσαν. Σύμφωνα με το MEGA, την έκθεση φέρεται να παρέλαβε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Κατά την ίδια πηγή τόσο η πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Κικίλιας, Κοντοζαμάνης) όσο και η νυν (Πλεύρης, Γκάγκα) δεν έλαβαν γνώση της μελέτης των Τσιόδρα – Λύτρα.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, πάντως, αρνείται ότι έλαβε ποτέ τέτοια μελέτη. Ο γγ Δημόσιας Υγείας μιλώντας στο iEidiseis ξεκαθάρισε ότι «δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Έχω άγνοια για το θέμα».

Από τη Βουλή, μάλιστα, τον στήριξε και ο Θάνος Πλεύρης, λέγοντας: «Στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει τέτοια μελέτη. Δεν έχει κατατεθεί τέτοια μελέτη. Αναζήτησα τα πρωτόκολλα, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία γνώση του Μαξίμου για την μελέτη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X