Θέμα

Νέα δημοσκόπηση – Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Νέα δημοσκόπηση – Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο 4,9% ανέρχεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση από την Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας το «Έθνος».

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32%, αντί του 27% που συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 19,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,9% και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής (6,7%) και ΚΚΕ (5,6%).

Οι ΑΝΕΛ σε άλλη μία δημοσκόπηση φαίνεται να μην εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή καθώς δεν ξεπερνούν το 2,5%.

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 32% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 27%.

Πότε θα γίνουν εκλογές: Ημερομηνίες και σενάρια

Αναφορικά με το χρόνο προσφυγής στις κάλπες, το 53% των ερωτηθέντων θέλει εξάντληση της τετραετίας, ενώ όσον αφορά στην περικοπή των συντάξεων, το 43% ζητά να ακυρωθεί το μέτρο έστω και μονομερώς.

Αξίζει σημειώσουμε ότι οι αναποφάσιστοι και όσοι απέχουν ή σκοπεύουν να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο αθροίζονται στο 21,4%.

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, η Νέα Δημοκρατία έχει αυξήσει τη δύναμή της κατά 1,3% (από 23,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 2% (17,8%), ενώ η Χρυσή Αυγή χάνει ένα περίπου 1%. Περίπου στα ίδια είναι το ΚΙΝ.ΑΛ και το ΚΚΕ.

ΟΙ ΑΝΕΛ κερδίζουν ένα σημαντικό 0,5% αν και παραμένουν εκτός Βουλής.

Στη λεγόμενη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρατάει την πρώτη θέση με 32% αλλά ο Αλέξης Τσίπρας με 27% ανεβάζει το ποσοστό του κατά τρεις μονάδες.

Σημειώνεται πως όσον αφορά στην επιθυμία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το 53% των ερωτηθέντων θέλει εξάντληση της τετραετίας, ενώ αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων, το 43% ζητά να ακυρωθεί το μέτρο έστω και μονομερώς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X