Παρασκήνιο

Νέα… τσεκουριά Χατζηδάκη! Κόβει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ

Νέα… τσεκουριά Χατζηδάκη! Κόβει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η δίχως έλεος επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού, αυτό των ανέργων συνεχίζεται με σφοδρότητα και αναλγησία. Το νέο μέτρο που θα οδηγήσει σε περαιτέρω φτωχοποίηση είναι ο σχεδιασμός του Κωστή Χατζηδάκη να περικοπεί ο αριθμός των ανέργων που δικαιούται δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το «τσεκούρι» θα πέσει μέσω της επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων για τον καθορισμό των ανέργων που θα μπορούν να επωφεληθούν από το μέτρο. Να σημειωθεί οι δικαιούχοι καρτών μειωμένου ή δωρεάν κομίστρου, είναι, περίπου 40.000 ΑμεΑ, 260.000 άνεργοι και 3.650 οπλίτες. Ο Κωστής Χατζηδάκης σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και για υποστηρίξει την αναδιάρθρωση- διάλυση του ΟΑΕΔ, ισχυρίστηκε ότι πλούσιοι εμφανίζονται ως χρόνια άνεργοι.

Εφιάλτης δίχως τέλος για τα νοικοκυριά! Έρχονται νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΕΔ κατήγγειλε τον Κωστή Χατζηδάκη για «πυροτέχνημα» επισημαίνοντας πως σε σύνολο 1.150.000 ανέργων, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε εντοπίστηκαν 40.000 με εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά είπε αυτά τα 40.000 άτομα χρησιμοποιούνται σαν «όχημα» για να επιβάλει η κυβέρνηση κυρώσεις στους υπόλοιπους πραγματικά ανέργους που είναι 1.110.000.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X