Πολιτική

Ο ΙΣΑ «φωνάζει», ο Πλεύρης επιμένει: Διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι 30 Απριλίου

Ο ΙΣΑ «φωνάζει», ο Πλεύρης επιμένει: Διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι 30 Απριλίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ανακοίνωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε κι εκείνη από τον Ιατρικό Σύλλογο που ζητά από τον υπουργό Υγείας να πάρει πίσω το ανάλγητο μέτρο για τη συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους.

«Το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους θα ισχύσει κανονικά. Ήδη το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς – αιμοκαθαρόμενους κλπ όπως ορίζεται στο νόμο.

Συνεπώς για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά του, σε δική του ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει: «O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά για άλλη μια φορά, την απόσυρση του μέτρου της συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές υγείας, το οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας θα τεθεί σε εφαρμογή, μετά τις 30 Απριλίου 2022 αφού θα έχει συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς – αιμοκαθαρόμενους κλπ.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι πρόκειται για άδικο μέτρο που οδηγεί σε ταλαιπωρία την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας ενώ καταστρατηγεί την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής καθιστώντας ιατρούς δύο ταχυτήτων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X