Πολιτική

Πλεύρης στη Βουλή: Και υγειονομικοί πήραν πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας

Πλεύρης στη Βουλή: Και υγειονομικοί πήραν πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή για την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας, έκανε λόγο για εμπλεκόμενους υγειονομικούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε από το βήμα της Βουλής για την τροπολογία σχετικά με τα πρόστιμα που αφορούν τα πλαστά πιστοποιητικά και τις ρυθμίσεις για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται.

Όπως αποκάλυψε στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας είχαν γίνει συνολικά 31.000 εμβολιασμοί και όχι 40.000, γιατί υπήρχε μεγάλη προσέλευση, επειδή ο εμβολιασμός γινόταν με το Pfizer.

Μάλιστα, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε όχι μόνο για την υπάλληλο που έχει ομολογήσει ότι έμπαινε παρανόμως στο σύστημα και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά, αλλά και για υγειονομικούς που έπαιρναν πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Αναφορικά με την κριτική που δέχτθηκε με τα μέτρα της υποχρεωτικότητας, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως αυτή απέδωσε αποτελέσματα «καθώς έχουμε αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, όπως στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου που πλέον είναι πάνω από 94% το ποσοστό των εμβολιασμένων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X