Επιλογές

Πολάκη εσείς; Παροχές και 120 δόσεις εμείς!

Πολάκη εσείς; Παροχές και 120 δόσεις εμείς!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να μην καταθέσει την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για να μην καθυστερήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου, πρότεινε στην Νέα Δημοκρατία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανοίγοντας την χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τις 120 δόσεις, κάτι που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο.

Επί της ουσίας ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει αναδείξει ως σημαία της, την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να την καταθέσει, ώστε να απολογηθεί στα περίπου τέσσερα εκατομμύρια πολιτών που την περιμένουν εδώ και μήνες για το πάγωμα όλων των διαδικασιών στη Βουλή.

Απαντήσεις στην… Πολακειάδα με παροχές και 120 δόσεις

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να… φορτσάρει στην τελική στροφή πριν από τις ευρωεκλογές και να μην αφήσει καμία πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανατρέψει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ή την κατάθεση και ψήφιση των θετικών μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που θα ανακουφίσουν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει, τους πολλούς.

Ως εκ τούτου μετά την ρύθμιση για τις 120 δόσεις που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή η κυβέρνηση παρουσιάζει εντός των επόμενων ημερών-πιθανότατα οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα- το νέο πακέτο κοινωνικών μέτρων που στοχεύουν στην ελάφρυνση της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων.

120 δόσειs χωρίς κριτήρια και κόφτες! Πώς θα «κουρέψετε» την οφειλή σας! Αναλυτικά παραδείγματα

Τα μέτρα αυτά συζητήθηκαν κατά τις πληροφορίες και στην σύσκεψη του προηγούμενου Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα παρουσία του οικονομικού επιτελείου, αλλά επειδή υπάρχουν διαφορετικές εισηγήσεις και προτάσεις θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις εργασίας για τις οριστικές αποφάσεις. «Θα υπάρξει κάτι μεγάλο και καλό» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι υπάρχουν σκέψεις ώστε το κοινωνικό μέρισμα να λάβει έναν μόνιμο χαρακτήρα, να θεσμοθετηθεί και να αποδίδεται με την μορφή μίας 13ης σύνταξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας απόψε μιλάει στην Ξάνθη και τις επόμενες ημέρες αναλόγως των κινήσεων της ΝΔ και της έναρξης της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα περιοδεύσει σε Λευκάδα, Άρτα, Πρέβεζα ίσως και τα Γιάννενα. Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η ΝΔ ακόμη και κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα βάλλει κατά του Π. Πολάκη, ωστόσο στην στρατηγική της κυβέρνησης  βρίσκεται η ανάδειξη της αδυναμίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φανερώσει το πραγματικό της πρόγραμμα που κατά το Μαξίμου είναι αντικοινωνικό και ανάλγητο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X