Πολιτική

Προανακριτική για Νίκο Παππά: “Βαριά” ονόματα της Ν.Δ αρνήθηκαν τη θέση

Προανακριτική για Νίκο Παππά: “Βαριά”  ονόματα της Ν.Δ αρνήθηκαν τη θέση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η σύνθεση της επιτροπής που ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως από την Βουλή, περιλαμβάνει 19 μέλη ως εξής:

Από τη Ν.Δ.  οι βουλευτές Θ. Πλεύρης, Δημ. Μαρκόπουλος,  Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Αικατερίνη Παπακώστα – Παλιούρα, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Άγγελος Τσιγκρής, ενώ πρόεδρος της Προανακριτικής ορίστηκε ο Σταύρος Κελέτσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές  Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός, Θεοδώρα Τζάκρη και Δημήτρης Χατζηγιαννάκης.

Το ΚΙΝΑΛ θα εκπροσωπεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου, το ΚΚΕ  ο Νίκος Καραθανασόπουλος και την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος. Το ΜΕΡΑ25 δεν θα εκπροσωπηθεί καθώς απέχει από τις εργασίες της Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μειώσει τον αριθμό της Επιτροπής από 24, όπως ίσχυε στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, σε 19. Ο λόγος,  όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, συνδέεται με την απροθυμία «πρωτοκλασσάτων»  βουλευτών της Ν.Δ. να συμμετέχουν στην επιτροπή.

Ως εκ τούτου το βάρος από την πλευρά της Ν.Δ. θα σηκώσουν οι Θ. Πλεύρης και Δ.Μαρκόπουλος, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατεβαίνει στην «αρένα» της Προανακριτικής με «βαριά» ονόματα, εκ των οποίων όλοι νομικοί πλην του Π. Πολάκη.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίστηκε για μεθαύριο Τετάρτη στις 10:00  το πρωί, με αποκλειστικό αντικείμενο την εκλογή προεδρείου και αλλά διαδικαστικού τύπου ζητήματα. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.-

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X