Πολιτική

Προκλητικοί και αδιόρθωτοι: «Πλάκα» ο εκλογικός εκφοβισμός εργαζομένων από εργοδότη (βίντεο)

Προκλητικοί και αδιόρθωτοι: «Πλάκα» ο εκλογικός εκφοβισμός εργαζομένων από εργοδότη (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην κυβέρνηση μέχρι τώρα όταν έπιαναν τον τον πρωθυπουργό ή υπουργό με τη γίδα στην πλάτη έλεγαν πως δεν ήξεραν. Στην προεκλογική περίοδο εμπλούτισαν το ρεπερτόριο λέγοντας πως κάνουν πλάκα. Το συμπέρασμα είναι πως ή πρόκειται για βλάκες ή αντιμετωπίζουν εμάς τους πολίτες ως βλάκες.

Πάντως, ότι κι΄αν επιλέξουν το σίγουρο είναι πως έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν ή τουλάχιστον να μας παραπλανήσουν. Απόδειξη της νέας αντιμετώπισης η επίσκεψη του Αδωνι Γεωργιάδη σε ασφαλιστική εταιρεία, όππου ενώπιόν του ο διευθύνων σύμβουλος απείλησε τους εργαζόμενους αν δεν ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε προκάλεσε σάλο κύμα διαμαρτυριών, αλλά και κινητοποιήσεις εργαζομένων.

Μετά από τρεις ημέρες αντιδράσεων το Μαξίμου, δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, τοποθετήθηκε για το περιστατικό που με εργοδότη να εκφοβίζει εκλογικά εργαζόμενους και να δίνει γραμμή υπέρ Νέας Δημοκρατίας μπροστά στον υπουργό Ανάπτυξης, με τον Άκη Σκέρτσο να υιοθετεί πλήρως τη γραμμή του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ήταν μία πλάκα που διορθώθηκε.

Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος ρωτήθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η απάντησή του μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, καθώς ισχυρίστηκε ότι «o κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για ένα αστείο που διορθώθηκε στη συνέχεια και αυτό φαίνεται και στο βίντεο». Έσπευσε, βέβαια, για να προλάβει αντιδράσεις να δηλώσει ότι «κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υφίσταται κανενός είδους εκβιασμό από την εργοδοσία. πολιτεία έχει εργαλεία, όπως η επιθεώρηση εργασίας και η ψηφιακή κάρτα εργασίας, για να ελέγχουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία. Δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».

Παραθέτουμε για ακόμη μια φορά και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο (ουσιαστικά από ανάρτηση του ίδιου του Άδωνι Γωργιάδη στο Tik Tok) και την ομιλία του CEO της NOS INSURANCE για να αντιληφθούν όσοι ενδιαφέρονται το… μέγεθος του αστείου.

«Μια άνω τελεία θα βάλω εγώ. Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ, η δουλειά μας η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας – εγώ θα τα πω άλλη μια φορά – εξαρτάται πάρα πάρα πολύ από μια χώρα κυβερνημένη, με μία σωστή κυβέρνηση, Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες παιδιά, και θυμόσαστε τι γινόταν, και στα τηλέφωνα και με τους συνεργάτες, και με τον κόσμο και με τις αποζημιώσεις. Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα, σας το έχω αποδείξει. Είμαι όμως δίκαιος. Και επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους πρέπει να το συζητήσουμε».

Η αντίδραση του υπουργού ήταν «εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει», ενώ λίγη ώρα αργότερα ανέφερε «με κάθε υπευθυνότητα, η αλήθεια είναι ότι αν η χώρα έχει αστάθεια πολιτική η οικονομία θα πάει προς τα πίσω».

Εκείνοι, πάντως, που δεν το βρήκαν τόσο αστείο όσο το Μαξίμου και ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, καθώς, σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας με βασικό σύνθημα  «οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται».

Το σχόλιο Τσίπρα και η απάντηση Άδωνη

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, χθες, κάνοντας λόγο για εικόνες της ντροπής «που είδαμε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το αφεντικό να απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενούς του αν δε ψηφίσουν αυτούς που δίνουν απευθείας αναθέσεις στο αφεντικό. Να δώσουμε απάντηση στον εκφοβισμό, στην τρομοκρατία των εργαζομένων».

Τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν αντίδραση από τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα, προσθέτοντας ότι θα του στείλει εξώδικο.

«Ετοιμάζω εξώδικο στον κ. Τσίπρα για να το στείλω αν προλάβω σήμερα, σκοπός μου είναι να το στείλω σήμερα ή αύριο, γιατί εξακολουθεί να λέει, το ‘πε χθες και σε μια ομιλία, το ‘πε και προχθές στο Mega, ότι ο λόγος λέει που τα είπε αυτά αυτός ο ιδιοκτήτης, είναι ότι του έχω δώσει εγώ πολλές απευθείας αναθέσεις. Δεν έχω δώσει καμία, ούτε απευθείας ανάθεση, ούτε οποιεσδήποτε δουλειές, σε αυτήν την επιχείρηση και σε αυτόν τον κύριο τον οποίο γνώρισα πρώτη φορά προχθές που με κάλεσε στην εταιρία του. Κατά συνέπεια, όσα λέει ο κ. Τσίπρας, είναι άκρως συκοφαντικά. Αν το συνεχίσει δηλαδή, θα του ζητήσω αποζημίωση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X