Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Πάμε να αλλάξουμε τη χώρα προς την πρόοδο – Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονεία του 41% (βίντεο)

Στέφανος Κασσελάκης: Πάμε να αλλάξουμε τη χώρα προς την πρόοδο – Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονεία του 41% (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha και αναφέρθηκε στην περιοδεία του στα νησιά και όσα του προσάπτουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

«Δεν τους θεωρώ πολιτικούς αντιπάλους, τους θεωρώ ανταγωνιστές στην πολιτική και θεωρώ τη νοοτροπία τους ξεπερασμένη» είπε αρχικά. «Ο κόσμος έχει δει τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης» πρόσθεσε.



Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου τόνισε ότι η η ανατροπή απέναντι στην αλαζονεία του 41% αποτελεί κοινωνική ανάγκη.

Όπως τόνισε, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πολύ καλύτερο από αυτό της ΝΔ. «Πραγματικά θεωρούν ότι ένα ψηφοδέλτιο, που έχει μέσα μια υμνήτρια του Κασιδιάρη και έναν υποψήφιο με χουντικά συνθήματα, ότι εκπροσωπεί την πρόοδο;»
διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ενώ θύμισε ότι παραμένει στο ψηφοδέλτιο η Βίκυ Φλέσσα που είπε το απαράδεκτο «μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη».



 

Παράλληλα, αναφέρθηκε γενικότερα στην κυβέρνηση της ΝΔ, στον γαλάζιο βουλευτή που δεν ήξερε αν πρέπει να τον αποκαλεί με το αρσενικό ή το θηλυκό και δεν αποπέμφθηκε, καθώς και στις σεξιστικές δηλώσεις Βαρτζόπουλου, που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας. «Σε ποιον αιώνα ζούμε;» είπε «Το να αιτιολογείς τις γυναικοκτονίες, δεν είναι θέμα λάθος διατύπωση» είπε και ξεκαθάρισε για τον υφυπουργό Υγείας: «Αν ήμουν πρωθυπουργός, χθες το απόγευμα θα τον έδιωχνα» ξεκαθάρισε.

 



 

 Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε και την περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου που κατέθεσε την υποψηφιότητά της στην ανοιχτή διαδικασία χωρίς να το κάνει γνωστό. «Συγκινήθηκα. Αισθάνθηκα ότι η πρωτοβουλία να ανοίξουμε τα στεγανά, το κόμμα στην κοινωνία και να μπορέσει όποιος θέλει αμεσοδημοκρατικά από την βάση να καταθέσει υποψηφιότητα, πιάνει τον παλμό του κόσμου» είπε.

Ο ίδιος ρωτήθηκε για άλλη μια φορά για την αφαίρεση από το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Παπανώτα. «Με χαρά να συνομιλήσω μαζί του, δεν έχω τίποτα επί προσωπικού. Απλά πιστεύω ότι όταν υπάρχουν μερικά πράγματα που πληγώνουν τον κόσμο, ένας πρόεδρος κόμματος που πρεσβεύει ξεκάθαρες αξίες πρέπει να δρα. Εύχομαι να κάνει ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο» σημείωσε.

Επίσης, ρωτήθηκε και για τα δημοσιεύματα ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέλαβε ρόλο στην επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «Δεν σχολιάζω θέματα συνεργατών εντός του κόμματος» σημείωσε.

«Τα πιστεύω μου είναι ξεκάθαρα και όλος ο κόσμος τα ξέρει. Από εκεί και πέρα χτίζουμε ένα κοινωνικό μέτωπο. Δε νομίζω ότι έχω ανάγκη επικοινωνιολόγου προσωπικά» τόνισε. «Εγώ χαράζω την προσωπική μου στρατηγική. Πρέπει όμως να χτίσουμε μια κυβερνητική παράταξη που να έχει δομές και υποδομές. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Το ίδιο και στο Μαξίμου» συμπλήρωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δήθεν επηρεάστηκε από τους ποινικούς κώδικες που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. «Είναι τεράστιο ψέμα. Το άρθρο βάσει του οποίου αθωώθηκαν ισχύει από 1950» ξεκαθάρισε.

«Δεν είναι ζήτημα αυτή τη στιγμή συμψηφισμού με τα Τέμπη. Αισθάνομαι ντροπή σε προσωπικό επίπεδο για την έκβαση αυτής της υπόθεσης. Λυπάμαι πάρα πολύ για οικογένειες των θυμάτων. Δεν είναι δικαιοσύνη αυτό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ό,τι αφορά το έγκλημα στα Τέμπη, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε: «Δεν τα σκοτώσαμε τα παιδιά όλοι μας. Πρέπει να τελειώνει το παραμύθι. Να χυθεί άπλετο φως στις ευθύνες, ο αρμόδιος υπουργός είχε δυο χρόνια γραπτές προειδοποιήσεις και ειρωνευόταν στη Βουλή».

«Τουλάχιστον να έχουμε δικαιοσύνη για οικογένειες στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν αμνηστεύει έναν υπουργό με μεγάλο επίθετο, του στείλαμε κατηγορητήριο» είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ακόμη πως το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας αποτελεί ένα άλλο έγκλημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην ήξερε για το μπάζωμα.

«Εδώ ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τη μισή χώρα με Predator και ΕΥΠ. Αν όντως δεν είχε γνώση, είναι και ανίκανος» είπε, φέρνοντας τη συζήτηση στο σκάνδαλο των υποκλοπών και υπενθυμίζοντας το σύστημα παρακολουθήσεων που είχε στήσει στο Μαξίμου ο ανιψιός του πρωθυπουργού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ύστερα από την αποκάλυψη του γαλάζιου βουλευτή ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. «Ισχύει ότι επικοινώνησα. Το έκανα από την καρδιά μου σε ανθρώπινο επίπεδο» είπε, σημειώνοντας πως του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ότι δεν είχε σκοπό να το δημοσιοποιήσει.

Με αφορμή αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στον παραλογισμό που υπάρχει στη χώρα μας, η οποία σπουδάζει γιατρούς που φεύγουν στο εξωτερικό για καλύτερες αποδοχές αφού οι μισθοί στο ΕΣΥ είναι πολύ χαμηλοί. «Πρόκειται για ανάλγητη κυβέρνηση» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι οι γιατροί δουλεύουν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες αλλά το σύστημα είναι υποστελεχωμένο.

«Σε όλα τα νησιά, οι άνθρωποι μου έλεγαν “να είναι καλά οι γιατροί και νοσηλευτές”. Με το φιλότιμό τους σώζουν ζωές» τόνισε και έκανε λόγο για συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να υπάρχει τεράστια σπατάλη για παράδειγμα στα ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, στις τράπεζες και στο ηλεκτρικό ρεύμα και να μην επενδύει σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Τέλος ο Στέφανος Κασσελάκης σε πολλά σημεία της συνέντευξη επανέλαβε ότι δεν είναι κλασικός πολιτικός και ότι είναι ανοιχτός και διάφανος στη ζωή του. «Εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω. Θα είμαι εαυτός μου και θα παρουσιάζω ρηξικέλευθες προτάσεις» τόνισε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X