Σινεμά

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Καθηλωτική στην ταινία «Φόνισσα» – Εκπληκτική στο τρέιλερ

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Καθηλωτική στην ταινία «Φόνισσα» – Εκπληκτική στο τρέιλερ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή μεταμόρφωση από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για τη «Φόνισσα», με το επίσημο trailer να μας δίνει μία γεύση από την ταινία που αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους στις 30 Νοεμβρίου. Η «Φόνισσα» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη του 1912 και την τραγική ιστορία της Χαδούλας.

Γερασμένη, ταλαιπωρημένη, με μακριές πλεξούδες και μαύρα ρούχα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αποτυπώνει στο πρόσωπό της τη δύσκολη ιστορία της ηρωίδας για την ταινία που σκηνοθετεί η Εύα Νάθενα.

Η «Φόνισσα» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Δείτε το trailer της ταινίας

Η πλοκή της ταινίας

Σε ένα νησί της Ελλάδας του 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία. Όμως επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να φανεί στη μικρή κοινωνία όπου ζει.

Θύματα του ξεσπάσματός της – μικρά κορίτσια, τα οποία απαλλάσσει από το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο που η ύπαρξη τους, ως μελλοντικές γυναίκες τους επιφέρει, αφαιρώντας τους τη ζωή.

Όλα έρχονται στην επιφάνεια και εγκαταλείπει το σπίτι της, ψάχνοντας καταφύγιο στη φύση. Όσο κι αν η ηθική της, της υπαγορεύει πως καλά έπραξε, το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούν: Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X