Media

«Φλόγα και Άνεμος»: Η νέα σειρά της ΕΡΤ1 για τον θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης

«Φλόγα και Άνεμος»: Η νέα σειρά της ΕΡΤ1 για τον θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πολυκύμαντη σχέση του Γεώργιου Παπανδρέου με την Κυβέλη Ανδριανού που ενέπνευσε τον Στέφανο Δάνδολο για το βιβλίο «Φλόγα και Άνεμος» (εκδ. Ψυχογιός), για το οποίο πρώτη ύλη είχε ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ως μίνι σειρά ετοιμάζεται να ενταχθεί στον προγραμματισμό της ΕΡΤ1 προκειμένου να αρχίσουν τα γυρίσματα γύρω στο Πάσχα.

 

Στο βιβλίο ο δημοσιογράφος- συγγραφέας, μέσα από την ταραχώδη σχέση του Γέρου ης Δημοκρατίας και της σπουδαίας ηθοποιού, ζωντανεύει αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, χτίζει ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.

Με αυτά ως δομικά υλικά η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα πλέκει μια ιστορία τηλεοπτικών προδιαγραφών και η σκηνοθέτης Ρέινα Εσκενάζυ θα αρχίσει να οπτικοποιεί τις εικόνες από τις σελίδες του σεναρίου έχοντας στη διάθεση της σπουδαίους καλλιτέχνες.

Με άλλα λόγια η ομότιτλη, με το βιβλίο, σειρά «Φλόγα και Άνεμος» παρακολουθεί τον -κατ’ αρχήν- παράνομο έρωτα του λαοπρόβλητου πολιτικού με την σημαντική ηθοποιό και αποτέλεσαν ένα από τα ελληνικά μυθικά ζευγάρια του περασμένου αιώνα.

Πέγκυ Σταθακοπούλου και Ρέινα Εσκενάζυ

Η σειρά εποχής της Ρέινας Εσκενάζυ πιάνει το νήμα της ιστορίας -ακολουθώντας το βιβλίο- από το καλοκαίρι του 1920, όταν στην Χίο φθάνει η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου, Κυβέλη Ανδριανού.

Η επική σειρά εποχής θα εκτυλιχθεί σε δύο χρόνους, το πριν και το μετά: θα ξεκινάει από τις αρχές του εικοστού αιώνα, ακολουθώντας τα πρώτα βήματα των πρωταγωνιστών, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε τα γεγονότα που συνέβησαν μεσούσης της Χούντας, το φθινόπωρο του 1968, όταν πέθανε ο Γέρος της Δημοκρατίας.

Εικόνες γεμάτες ιστορία: Το σκάνδαλο της Κυβέλης με τον Κώστα Θεοδωρίδη το 1907, οι μεγάλες θεατρικές πρεμιέρες, ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εθνικός Διχασμός, η γνωριμία της με τον Παπανδρέου στη Χίο του 1920, τα Ιουλιανά, ο παράνομος δεσμός που κράτησε χρόνια, η εκρηκτική σχέση της με την Κοτοπούλη, οι εξορίες του πολιτικού, η ίδρυση του Εθνικού Θεάτρου, ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, τα χρόνια του πάθους και της ζήλειας, και ο μοιραίος χωρισμός τους που ουδέποτε επισφραγίστηκε εντελώς αφού δεν πήραν διαζύγιο ποτέ. Και την ίδια ώρα, η μοίρα τους που συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα, αλλά και πρόσωπα που σημάδεψαν τον ελληνικό εικοστό αιώνα.

Τον Γεώργιο Παπανδρέου θα υποδυθεί στη σειρά ο Άρης Λεμπεσόπουλος και την Κυβέλη Ανδριανού η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Παίζουν επίσης οι Πέγκυ Σταθακοπούλου, Δημήτρης Τάρλοου, Λένα Παπαληγούρα, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X