Θέμα

Πότε σκέφτεται να κάνει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πότε σκέφτεται να κάνει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο τα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σκέπτεται σοβαρά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο ή  τον Νοέμβριο.

Οι πληροφορίες λένε ότι το σχέδιο γαλάζια ελευθερία σε συνδυασμό ,με το πρόγραμμα εμβολιασμών για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου πιέζει όλο και περισσότερους τους πολίτες εντάσσεται στον σχεδιασμό που υπάρχει στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να στήσει κάλπες κάπου κοντά στην 28 Οκτωβρίου ή το αργότερο τον Νοέμβριο.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή φθορά της κυβέρνησης εξ αιτίας της πανδημίας, φθορά όμως που μπορεί να συγκρατηθεί εάν υπάρξει πόλωση το επόμενο διάστημα εν όψη των πρόωρων εκλογών.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε μάλιστα ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, που θα γίνει με απλή αναλογική, δεν θα πάρει καθόλου την εντολή σχηματισμού κυβέρνηση και θα προκηρύξει αμέσως εκλογές. Θεωρούν δε σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τα άλλα κόμματα γεγονός που σημαίνει ότι στις επαναληπτικές η ΝΔ θα έχει και πάλι αυτοδυναμία αφού χρειάζεται μόνο 34% .

Υποστηρίζουν ακόμα ότι αν τα πράγματα πάνε με βάση αυτό το σενάριο την επομένη των επαναληπτικών εκλογών θα ανοίξει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μια συζήτηση για το ποιος και τι έφταιξε για την νέα ήττα. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δεχθεί τα πυρά των συντρόφων του οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται παραγκωνισμένοι. Άρα λένε, θα έχουν τελειώσει μια και καλή με τη υπόθεση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως πολιτικός αντίπαλος αποδεικνύεται πολύ σκληρός παίκτης.

Όσοι  υποστηρίζουν αυτό το σενάριο λένε ακόμα ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάσει αυτή την ευκαιρία τότε  τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα  για την ΝΔ, καθώς αν έρθει ο χειμώνας θα πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα στην οικονομία και την ανεργία.

Φυσικά ο πρωθυπουργός  για να στήσει κάλπες θα πρέπει να βρει ένα ιδιαίτερα πιστευτό αφήγημα, καθώς ο ίδιος σε πολλές του συνεντεύξεις έχει διαψεύσει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και έχει δεσμευθεί γι εξάντληση της τετραετίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X