Σχόλια

Μαδούν τη μαργαρίτα για το κοινωνικό μέρισμα: Ναι ο Οικονόμου-Οχι ο Σκυλακάκης

Μαδούν τη μαργαρίτα για το κοινωνικό μέρισμα: Ναι ο Οικονόμου-Οχι ο Σκυλακάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην αρχή με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσαν πως θα δώσουν κοινωνικό μέρισμα αφού υπάρχει δημοσιονομικός χώρος μιας και ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μεγαλύτερος. Μόλις ενέσκηψαν τα δημοσιεύματα για την ακρίβεια και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως θα έχει μεγάλο κόστος, διπλασίασαν δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου το ποσό του κοινωνικού μερίσματος.

Και τώρα ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για να βάλει τέλος στο κοινωνικό μέρισμα. «Εχουμε σοβαρό έλλειμμα, δεν μπορώ να εισηγηθώ κάτι τέτοιο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας σε ερώτημα για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και έστειλε την κυβέρνηση στα σκοινιά της ανυποληψίας.

Αναλυτικότερα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το σενάριο κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την πρόβλεψη για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 6,1% του προσχεδίου προϋπολογισμού και τα υψηλότερα έσοδα του 9μήνου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου κατά 943 εκατ. ευρώ. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης άφησε ανοιχτό, ωστόσο, το τι θα γίνει τελικά, λέγοντας –σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1– πως «η κυβέρνηση ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει».

Όπως φαίνεται στην κυβέρνηση είναι αντίθετοι στο κοινωνικό μέρισμα όπως το έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα υπερπλεονάσματα.

Για να αποδειχθεί άλλη μία φορά πως η κυβέρνηση των αρίστων, το επιτελικό κράτος και το Μαξίμου δεν έχουν κανένα σχέδιο για ένα τόσο ζωτικό θέμα για τους φτωχούς πολίτες και βαδίζουν με βάρκα την ελπίδα ή αν προτιμάτε κινείται με κριτήριο το μάδημα της μαργαρίτας…

Μποναμάς ως 900 ευρώ σε νοικοκυριά – Ποιοι οι δικαιούχοι για μέρισμα

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X