Συνταγές

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα τυριού και μουστάρδας

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχες μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών. Συνοδέψτε με πουρέ, ή τηγανιτές πατάτες ή άγριο ρύζι και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο από τον σεφ Φάνη Κασσούλα.

Υλικά συνταγής
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
6 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κύβο κότας
1 κ.σ. μουστάρδα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι το άσπρο και το μισό πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο φούρνο ή σε γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λ περίπου από κάθε πλευρά ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας [λιγότερο ή περισσότερο ψημένες].
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Διαλύετε το ζωμό κότας σε 1/2 φλ. ζεστό νερό, τον προσθέτετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 3 λ περίπου. Προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι αλατοπιπερώνετε και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε για 2 λ ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Μόλις πήξει η σάλτσα, σερβίρετε τις μπριζόλες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.

Χατζηνικολάου: Καλεί τον Παπαγγελόπουλο! Θα μάθουμε… το αγαπημένο του φαγητό

Ολες οι Ειδήσεις