Eretiki Κουζίνα

Χοιρινές μπριζόλες με γλυκόξινη σάλτσα

Χοιρινές μπριζόλες με γλυκόξινη σάλτσα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χοιρινές μπριζόλες: Τρυφερά και ζουμερά μπριζολάκια στο φούρνο με «πλούσια» γλυκόξινη σάλτσα .

Συστατικά

4 χοιρινές μπριζόλες (230 gr η καθεμία)
αλάτι, πιπέρι
2 κ. σούπας βούτυρο
1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
3 κ. σούπας μέλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κ. γλυκού ρίγανη
1/2 κ. γλυκού βασιλικός
1/2 κ. γλυκού θυμάρι
1 πρέζα μπούκοβο

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές τους.
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε τις μπριζόλες για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μικρό τηγάνι ανακάτεψε το βαλσαμικό ξύδι με το μέλι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο και αλατοπίπερο σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σέρβιρε τις μπριζόλες περιχύνοντάς τες με τη γλυκόξινη σάλτσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X