Θέμα

Novartis: Κεραυνοί στη Βουλή για 4 πολιτικούς

Novartis: Κεραυνοί στη Βουλή για 4 πολιτικούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις πολιτικοί, ο Κωνσταντίνος Φρουζής και ο Νίκος Μανιαδάκης έχουν στοχοποιήσει μάρτυρα για το σκάνδαλο Novartis. Το δήλωσε ο ίδιος ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας της Novartis, καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι τον έχουν στοχοποιήσει οι κ.κ. Λοβέρδος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Μανιαδάκης και Φρουζής και μαζί -όπως φέρεται να είπε- και όλα τα ΜΜΕ που αναφέρονται στο όνομα του Φρουζή.  Στην εύλογη ερώτηση γιατί το κάνουν απάντησε: «Το κάνουν για να μην καταθέσω όσα πιθανόν γνωρίζω στην ποινική Δικαιοσύνη». Σε άλλη ερώτηση, τι εννοεί ότι τον εκφοβίζουν, απάντησε:  «Τι είναι εκφοβισμός; Θέλετε να παίξουμε το βίντεο στο youtube όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι ο Δεστεμπασίδης είναι προστατευόμενος μάρτυρας;».

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης ανέφερε ακόμη, ότι γνωρίζει τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, επειδή έχει αναφερθεί στο όνομά του. Κατέθεσε, μάλιστα, και το σχετικό δελτίο Τύπου, ενώ αρνήθηκε πως έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ μετά το 2014, ούτε και στη Βιέννη. Δήλωσε πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, πως στοχοποιήθηκε από τον Νίκο Μανιαδάκη.

Φ. Δεστεμπασίδης: Αισθάνομαι στοχοποιημένος. Ένας από αυτούς που με στοχοποίησαν είναι ο Μανιαδάκης

Ερώτηση: Γιατί ο Μανιαδάκης;

Φ. Δεστεμπασίδης: Για να με εκφοβίσει, να μην καταθέσω στη Δικαιοσύνη πράγματα που έχω δει, έχω ακούσει και γνωρίζω. Όχι για αυτά που ερευνάτε σε αυτή την προανακριτική αλλά καθαρά για το σκάνδαλο Novartis.

Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά ότι είναι ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων. «Δεν ονομάζομαι ούτε Κελέση ούτε Σαράφη, το όνομά μου είναι Δεστεμπασίδης», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που δεν αφορά στο αντικείμενο της Επιτροπής, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές την ίδια απάντηση:«Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου». 

Η άρνησή του να απαντήσει σε πολλές κρίσιμες ερωτήσεις οδήγησε τα μέλη της Επιτροπής στην απόφαση να αποστείλουν τα πρακτικά της κατάθεσής του προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Ο μάρτυρας θα ελεγχθεί για τυχόν ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, τα πρακτικά της συζήτησης θα αποσταλούν και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και στους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή.

Ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης φέρεται πάντως, να δήλωσε πως ορθώς η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση της Novartis και πως ο ίδιος θα καταθέσει όταν κληθεί αρμοδίως από τη Δικαιοσύνη για το σύνολο των πολιτών προσώπων, με βάση τις ηθικές του αξίες. Δήλωση από έναν γνώστη που σημαίνει ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και μάλιστα καραμπινάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, είπε πως είναι η πρώτη φορά που καταθέτει και πως δεν τον κάλεσαν ή προσέγγισαν εισαγγελείς. «Τόσους και τόσους δεν κάλεσε», φέρεται μάλιστα, να απάντησε όταν τον ρώτησε επίμονα ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας τον κ. Φρουζή.

Θ. Πλεύρης: έχετε καταθέσει ξανά για την υπόθεση;

Φ. Δεστεμπασίδης: Όχι είναι η πρώτη φορά.

Θ. Πλεύρης: Έχετε καταθέσει ξανά για την υπόθεση;

Φ. Δεστεμπασίδης: Πρώτη φορά καταθέτω.

Θ. Πλεύρης: Σας κάλεσαν ή σας προσέγγισαν εισαγγελείς;

Φ. Δεστεμπασίδης: Όχι.

Θ. Πλεύρης: Γνωρίζετε για χρηματισμό του κ. Αβραμόπουλου;

Φ. Δεστεμπασίδης: Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου.

Θ. Πλεύρης: Από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται από το FBI, ποιον έχετε συναντήσει;

Φ. Δεστεμπασίδης: …Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X