Θέμα

Ποινικές διώξεις σε τραπεζίτες για δάνεια

Ποινικές διώξεις σε τραπεζίτες για δάνεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ποινικές διώξεις σε τραπεζίτες για χαριστικά δάνεια άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς. Αφορά σε δάνεια που χορηγήθηκαν από την ATTICA BANK από το 2011 ως το 2015. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις και με χαμηλότερο επιτόκιο.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. Επίσης άσκησαν διώξεις και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των πέντε εταιριών που πήραν τα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς Διαφθοράς διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε δάνεια συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015.

Τα δάνεια αυτά ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Δύο περιπτώσεις δανείων σε εταιρίες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους. Οπότε εξέλειπε ο λόγος άσκησης ποινικής δίωξης.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά που έκανε η Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X