Θέμα

Σκάνδαλο Novartis. Υπουργοί στον ανακριτή

Σκάνδαλο Novartis. Υπουργοί στον ανακριτή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

,Η άσκηση διώξεων για το σκάνδαλο Novartis βρίσκεται βρίσκεται πλέον “επί θύραις”. Οπως σας είχαμε ενημερώσει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν αρχίσει και γράφουν το κατηγορητήριο. Και όπως αποκαλύπτει η “Κυριακάτικη Kontranews”  τέσσερις από του δέκα πολιτικούς θα κληθούν πολύ σύντομα (εντός των επόμενων δύο εβδομάδων λένε οι πληροφορίες) από τον ανακριτή και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Το κατηγορητήριο, αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν θα αφορά στο σύνολο της χρονικής περιόδου που έχει ξεδιπλωθεί το σκάνδαλο Novartis. Αλλά σε μία μόνο περίοδο. Η έρευνα, όμως,  θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθεί το σύνολο του χρόνου.

Επίσης, για να ασκηθεί η δίωξη δεν είναι απαραίτητο, να έχουν βρεθεί στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό υποστηρίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι. Για τη δίωξη είναι αρκετά και ικανά τα στοιχεία τα οποίο προέρχονται από μαρτυρικές καταθέσεις, βίντεο, e-mails και άλλα έγγραφα της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έφοδο στα γραφεία της εταιρείας οι δικαστές έχουν συγκεντρώσει πληθώρα στοιχείων, τα οποία ακόμα αξιολογούν.

Πάντως, με την κλήση των τεσσάρων πολιτικών στους ανακριτές και την άσκηση των διώξεων, αναμένεται να ταρακουνηθεί συθέμελα το πολιτικό σύστημα. Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, εντός και εκτός κομμάτων.

Οπως γίνεται αντιληπτό, από τα ονόματα των δέκα πολιτικών, που ήρθαν στο φως όταν η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι αναταράξεις αναμένεται να ταρακουνήσουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X