Θέμα

ΣΥΡΙΖΑ – Γεροβασίλη: Δηλώνω παρούσα για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής – Κασσελάκης: «Γρήγορα εκλογές στις 10 Μαρτίου»

ΣΥΡΙΖΑ – Γεροβασίλη: Δηλώνω παρούσα για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής – Κασσελάκης: «Γρήγορα εκλογές στις 10 Μαρτίου»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άκουσα το προσκλητήριο του προέδρου – η απάντησή μου είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης, δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη και πάντα έβαζα πλάτη είπε η Όλγα Γεροβασίλη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η αλήθεια θα κερδίσει», είπε και πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου μετά την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας: η αισχροκέρδεια, η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά, τα ρουσφέτια, αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και υπογράμμισε: «Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας, όχι άλλος διχασμός».

Εμείς πρέπει να τη δώσουμε τη μάχη. Είναι κρίσιμη η μάχη των ευρωεκλογών είπε η Όλγα Γεροβασίλη. Σύντροφοι δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται προοδευτική διέξοδο, σημείωσε η κυρία Γεροβασίλη. Σήμερα όμως πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα, το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς, πρόσθεσε.

Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, τόνισε, να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική και να μπούμε ξανά στη μάχη απέναντι στην Δεξιά. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας – το ξέρουμε, έχουμε κυβερνήσει με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν αρκεί να λέμε μπορούμε να νικήσουμε τον Μητσοτάκη. Πρέπει να γίνει και χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Να σταματήσουν τα λάθη που κοστίζουν ακριβά. Είναι άλλο λάθη απειρίας και άλλο λάθη αλαζονείας. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία, τόνισε.

Η επικοινωνία πρέπει να υπηρετεί πολιτικό σχέδιο και όχι να το υποκαθιστά, σημείωσε.

Ο κόσμος ήρθε στο συνέδριο με αγωνίες – δεν αφιέρωσαν το Σαββατοκύριακο σε κάποιον: Είναι ενεργοί πολίτες.

Να λέμε σύντροφε και συντρόφισσα και να το εννοούμε με την ψυχή μας.

Ο ρόλος του προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα, να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί, τόνισε.

Και ακούω το δίλημμα, όπως είπε: Το παλιό ή το νέο;

Πάντα είμαστε ένα κόμμα που κυριαρχούσε στους νέους. Το νέο, όμως, δεν είναι μεσσιανισμός. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε νέες ιδέες.

Δεν ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι ηγέτες της Αριστεράς ήταν υπέρμαχοι της συλλογικότητας. Το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα έγινε πράξη γιατί μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων.

Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Άκουσα το προσκλητήριο του προέδρου – η απάντησή μου είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης, δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη και πάντα έβαζα πλάτη.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X