Επιλογές

Βόμβα. Ενας ακόμα πολιτικός στο σκάνδαλο Novartis

Βόμβα. Ενας ακόμα πολιτικός στο σκάνδαλο Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμα πρώην υπουργός βρίσκεται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας για τη Διαφθορά για το σκάνδαλο Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Νέα Σελίδα, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης εντόπισαν ένα ακόμα πολιτικό, τον ενδέκατο, να εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis.

Πρόκειται για πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος πλέον βρίσκεται πλέον εκτός πολιτικής. Το γεγονός ότι πρόκειται για πολιτικό σημαίνει πως η υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο για τη Βουλή, όπου θα μεταβιβαστεί για τα περαιτέρω.

Ετσι, τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν ακουστεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis είναι πλέον έντεκα. Από αυτά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα δύο αναμένεται να απαλλαγούν, για άλλα δύο συνεχιστούν οι έρευνες, ενώ τα έξι αναμένεται να κληθούν, εντός των επόμενων ημερών, να καταθέσουν στους Εισαγγελείς Διαφθοράς ως ύποπτοι.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των τριών χιλιάδων σελίδων, των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, παραδόθηκε την εβδομάδα που πέρασε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, στο πόρισμα περιγράφονται με ακρίβεια οι σπατάλες και οι υπερτιμολογήσεις που κόστισαν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό.

Η γενική διευθύντρια Μαρία Παπασπύρου και οι Ελεγκτές Δημόσιες Διοίκησης ερεύνησαν πέντε φάρμακα της Novartis. Διαπίστωσαν ότι οι τιμές ήταν υπερβολικά υψηλές σε αντικαρκινικά και οφθαλμολογικά φάρμακα. Υπενθυμίζεται ότι για το πάρτι με τις υπερβολικές τιμές έχουν καταθέσει και μάρτυρες στους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Εγγραφο φωτιά για μίζα 14 εκατ. ευρώ σε πρώην υπουργό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X