Θέμα

Απεργία ΠΝΟ: Τα κανάλια «πόνταραν» σε κοινωνικό αυτοματισμό και τους βγήκε… ασύλληπτο φιάσκο σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση!

Απεργία ΠΝΟ: Τα κανάλια «πόνταραν» σε κοινωνικό αυτοματισμό και τους βγήκε… ασύλληπτο φιάσκο σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απεργία λοιπόν ξανά σήμερα. Απέναντι στο εργασιακό έκτρωμα Χατζηδάκη – Μητσοτάκη, με επιβάτες να καταγγέλλουν πως οι πλειοκτήτες τους… κουβάλησαν στον Πειραιά για να ασκήσουν πίεση στους απεργούς!

Φιάσκο!

Αυτό συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα σήμερα, καθώς ο… γνωστός ΣΚΑΪ επιχείρησε την γνωστή συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού. Το «κόλπο» γνωστό: Όταν μια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα ή τάξη αντιδρά (δικαίως ή αδίκως) σε μια ρύθμιση που την αφορά, προσπαθούμε να στρέψουμε την υπόλοιπη κοινωνία εναντίον της ή περιμένουμε αυτό να συμβεί λόγω των προβλημάτων και της ταλαιπωρίας που δημιουργούν στους υπολοίπους πολίτες τυχόν κινητοποιήσεις της επαγγελματικής ομάδας που αντιδρά!

Απεργία ΠΝΟ: Χαμός στο λιμάνι του Πειραιά! Στους καταπέλτες των πλοίων οι ναυτεργάτες (video)

Όμως το… κόλπο απέτυχε και μάλιστα με κρότο! Να θες, λοιπόν, να πετύχεις “αγανακτισμένους επιβάτες”, για να ενεργοποιήσεις αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού, και να πετυχαίνεις τελικά επιβάτες που τα βάζουν με τους πλοιοκτήτες! Που λένε στον αέρα πως οι απεργοί έχουν δίκιο και πως το νομοσχέδιο είναι σφαγείο! Αυτή είναι η αμήχανη θέση στην οποία βρέθηκαν σήμερα οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, με μια επιβάτη να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να ακυρώνει τον σχεδιασμό τους.

«Όχι, δεν είχαμε ενημερωθεί. Είχαμε πάρει τηλέφωνο, γιατί μάθαμε ότι προκηρύχθηκε απεργία στις 16, αλλά οι πλοιοκτήτριες μας λέγανε ότι τα πλοία θα ταξιδέψουν κανονικά. Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία, τα βάζουμε με τους πλοιοκτήτες που δε μας ενημερώνουν. Μέχρι και τελευταία στιγμή μας έλεγαν ότι θα ταξιδέψουν», λέει μια κυρία.

Κι όταν ο δημοσιογράφος της λέει για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, απαντά: «Κοιτάξτε, η ταλαιπωρία και το κόστος υπάρχει, γιατί δεν υπάρχουν και συγκοινωνίες σήμερα, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε; Εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς. Γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο!».

Δείτε το βίντεο που προκάλεσε… εγκεφαλικά στον ΣΚΑΪ

Αντίστοιχη περίπτωση έτυχε και στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ-1, με τους επιβάτες να θεωρούν υπεύθυνες τις πλοιοκτήτριες εταιρίες και όχι τους απεργούς, για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

«Είχαμε κλείσει, η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνρθωποι και κάνουν την απεργία τους και μπράβο τους. Είμαστε εδώ, θέλουμε ενημέρωση, η εταιρεία τίποτα…» λέει επιβάτης.

Αν ούτε… και τα στημένα ρεπορτάζ δε βγαίνουν στα κανάλια, είναι κι αυτό ένα δείγμα για το πόσο “δημοφιλής” είναι η κυβέρνηση και το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση, και πόσο (δεν) προχωρά η απόπειρα να καλλιεργήσει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού ενάντια στη σημερινή απεργία!

Κόλαση!

«Είναι απίστευτη η ευθύνη της εταιρείας. Πάει να το χτυπήσει (σ.σ.: της πλοικτήτριας εταιρείας), γι’ αυτό πήρε τηλέφωνο όσους ενδιαφέρονταν να ταξιδέψουν σήμερα. Εμείς δε θα πάθουμε κάτι αν δεν πάμε σήμερα. Αυτή τη στιγμή την ευθύνη την έχει η εταιρεία. Καλά κάνουν οι άνθρωποι (σ.σ.: που απεργούν), για ποιον λόγο είμαστε εδώ; Γιατί μας κουβάλησαν εδώ; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, πέρα από το ότι μας έφεραν για να ασκήσουμε πίεση».

Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις των επιβατών που βρίσκονται στο λιμάνι, όχι γιατί τους “ταλαιπωρούν οι απεργοί”, αλλά γιατί είχαν φροντίσει οι εταιρείες να τους ειδοποιήσουν, ώστε να συνωστιστούν και να γίνουν άθελά τους ντεκόρ σε ένα στημένο σκηνικό πίεσης προς τους απεργούς. Τα κανάλια ήταν έτοιμα από καιρό να παίξουν το γνωστό αφήγημα του κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά οι επιβάτες χάλασαν τη σούπα και ξεσπούν ενάντια στις εταιρείες, δείχνοντας το κριτήριό τους, την κατανόηση και συμπαράστασή τους στους απεργούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X