Οικονομία

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην παραπομπή Τραμπ

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην παραπομπή Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες σημειώνουν οι ασιατικές αγορές σήμερα, Τετάρτη 25.09.2019, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την απόφαση των Δημοκρατικών της Βουλής να παραπέμψουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας μετά την συνάντηση της με ηγετικές φιγούρες του Δημοκρατικού κόμματος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου που έκανε λόγο για “κηνύγι μαγισσών”.

Η ανακοίνωση για την παραπομπή ήρθε μετά τις καταγγελίες ενός ανώνυμου μάρτυρα ότι ο πρόεδρος Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο τον Ιούλιο άσκησε πιέσεις στον ομόλογο του να ξεκινήσει έρευνα για τον γιο του υποψήφιου του Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη χώρα. Ο Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το αρχείο της συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 0,4%, ενώ ο Topix υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,7% και ο Shenzhen υποχωρεί 1,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,7%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 διολισθαίνει 0,4%.

Στο εμπορικό μέτωπο, ο Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Κίνας μιλώντας χθες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα δεχτεί μια κακή συμφωνία με το Πεκίνο.

“Η Κίνα όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις μεταρρυθμίσεις που είχε υποσχεθεί, αλλά εφάρμοσε ένα οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στην τοποθέτηση εμποδίων στην αγορά, στις μαζικές κρατικές επιδοτήσεις, τη χειραγώγηση του νομίσματος της, το ντάμπινγκ προϊόντων, την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας και την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και επίσης εμπορικών μυστικών σε τεράστια κλίμακα”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από το πεδίο της νομισματικής πολιτικής, η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας διατήρησε το επιτόκιο της αμετάβλητο στο 1% μετά τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων μείωση του περασμένου Αυγούστου. Η κεντρική τράπεζα έδειξε πάντως ότι θα παρέμβει εκ νέου εάν χρειαστεί, σημειώνοντας ότι ϋπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη δημοσιονομική και νομισματική τόνωση”, εάν χρειαστεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X