Αναλύσεις

Αιτία «πολέμου» μεταξύ Τραμπ -Μπάιντεν ο γιος του Χάντερ- Ελέγχονται… για διαφθορά στην Ουκρανία οι Μπάιντεν!

Αιτία «πολέμου» μεταξύ Τραμπ -Μπάιντεν ο γιος του Χάντερ- Ελέγχονται… για διαφθορά στην Ουκρανία οι Μπάιντεν!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων αργά χθες το βράδυ, και επίσημα για έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου, μετά την αποκάλυψη ενός πληροφοριοδότη, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική συνομιλία να διεξάγει έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν (ζητά το χρίσμα των Δημοκρατικών) και του γιου του, προκάλεσε αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία παραπομπής θεωρείται απίθανο να οδηγήσει στην απομάκρυνση Τραμπ από την προεδρία.

Οι Δημοκρατικοί όμως θέλουν να ξέρουν εάν ο Τραμπ πίεσε την Ουκρανία να ερευνήσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο για την Προεδρία και πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και από την άλλη ο Τραμπ λέει ότι η έρευνα πρέπει να αφορά τον Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ, και το τι έκαναν στην Ουκρανία πριν μερικά χρόνια.

Την παραίτηση Τραμπ θα ζητήσει ο Τζο Μπάιντεν αν δεν συμμορφωθεί με το Κογκρέσο

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι πλέον ο κορυφαίος αντίπαλος του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020 και τόσο ο Trump όσο και ο δικηγόρος του, Rudy Giuliani, εργάζονται για να βρουν τις «βρομιές» των Μπάιντεν στην Ουκρανία.

Ο Βαλεντίν Ναλβαϊνένκο, πρώην επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας και μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, αναφέρει ότι αναμένει την επανεξέταση της υπόθεσης διαφθοράς της εταιρείας φυσικού αερίου Burisma … Μια νέα ομάδα ανεξάρτητων εισαγγελέων αναμένεται να ανοίξει εκ νέου τις έρευνες για παλαιότερες υποθέσεις και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαφθορά στην μετα-επαναστατική Ουκρανία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Ναλβαϊνένκο, δήλωσε ότι η χώρα του θα διεξάγει έρευνα σχετικά με τις φερόμενες δωροδοκίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όχι λόγω της πίεσης του Τράμπ, αλλά επειδή η Ουκρανία θέλει να γνωρίζει την αλήθεια για τη δική της διαφθορά, με τον ιδρυτής της Burisma Mykola Zlochevsky– Υπουργός των φυσικών πόρων από το 2010 έως το 2012, ενώ κατηγορείτε ότι είχε πληρώσει για να ακυρώσει τις προηγούμενες έρευνες για τον τρόπο που απέκτησε άδειες αερίου-, σύμφωνα με την thedailybeast.com.

Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας Sergiy Gorbatyuk ερευνά τον ιδρυτή της εταιρείας Burisma, Zlochevsky, και για την περίοδο που ο Γενικός Εισαγγελέας Λουτσένκο αποφάσισε να εγκαταλείψει την έρευνα. Πρώτον, ο Λουτσένκο «πάγωσε» την υπόθεση από τους ανακριτές και στη συνέχεια την έκλεισε παράνομα, δήλωσε ο Γκορμπατάουκ στο The Daily Beast την Τρίτη.

ΗΠΑ: Μετά τον Κλίντον παραπέμπουν και τον Τραμπ -Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Hunter Biden

Ενώ η «National Public Radio» απαντάει σε πέντε ερωτήματα για τους Μπάιντεν στην Ουκρανία:

1. Τι έκανε ο Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία;

Η Ουκρανία είχε μία επανάσταση τον Φεβρουάριο του 2014, όταν ο φιλορώσος πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς διέφυγε στη Ρωσία, με κατηγορίες περί διαφθοράς να τον ακολουθούν.

Ο φιλοδυτικός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανέλαβε.

Κατόπιν η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα προετοιμάστηκε να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση, όπως και η ΕΕ και διεθνή κέντρα, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ. Ολοι τους όμως ήταν ανήσυχοι για την ενδημική διαφθορά στη χώρα που ενέσκηψε σαν επιδημία μετά την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ενωση το 1991.

2. Τι ρόλο έπαιξε ο Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία;

Την Ανοιξη του 2014, ενώ ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε ταξίδια στην Ουκρανία, ο γιος του Χάντερ διορίσθηκε στο Συμβούλιο της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας αερίου της χώρας «Burisma» με μηνιαίο μισθό 50.000 δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ερώτηση πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων -με τον Χάντερ να κερδίζει από μία χώρα με την οποία συνεργαζόταν ο πατέρας του- είχε τεθεί την περίοδο εκείνη.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε πει ότι είχε ακολουθήσει τους κανόνες ηθικής και ότι ο γιος του ήταν ιδιώτης με τις δικές του αποφάσεις. Επίσης η κυβέρνηση Ομπάνα ουσιαστικά στήριζε μία έρευνα σε βάρος της εταιρείας αερίου εξαιτίας του ιδιοκτήτη της Mykola Zlochevsky, που ήταν στενός φίλος του εκτοπισθέντα προέδρου.

3. Υπάρχει κάποιο στοιχείο κακοδικίας του Τζο ή του Χάντερ Μπάιντεν;

Ο Τραμπ και ο προσωπικός του δικηγόρος Ρούντι Τζουλιάνι ισχυρίζονται ότι υπάρχει κακοδικία. Αλλά δεν παρουσίασαν κάποιο στοιχείο παράνομης πράξης. Αντίθετα ο Τζο Μπάιντεν είχε προβληθεί με την δουλειά του ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και της Δύσης γενικότερα στην Ουκρανία.

4. Πώς ο Τραμπ και οι οπαδοί του βλέπουν το έργο του Τζο Μπάιντεν;

Ισχυρίζονται ότι ο Τζο Μπάιντεν ήθελε την απομάκρυνση του εισαγγελέα για να προστατέψει το γιο του από έρευνα. Αλλά δεν υπήρξε κάτι κακό εκ μέρους του.

Το κλειδί σε αυτό το αφήγημα φαίνεται ότι είναι ο Τζουλιάνι. Εχει υπάρξει σε επαφή με την Ουκρανία πολλές φορές και παρότρυνε αξιωματούχους να ερευνήσουν τους Μπάιντεν. Η ιστορία κυριάρχησε στα ΜΜΕ για μήνες και ο ίδιος ο Τζουλιάνι ανήρτησε tweet και το συζήτησε στην τηλεόραση.

Στο μεταξύ, ο Χάντερ Μπάιντεν έφυγε από την εταιρεία πέρυσι την Ανοιξη καθώς είχε λήξει η θητεία του, αρνούμενος, όπως είπε, να δεχτεί την ανανέωσή της. Κατανόησε ότι θα ήταν θέμα συζήτησης στην προεκλογική εκστρατεία του 2020. «Τα προσόντα μου και η δουλειά μου δέχθηκαν επίθεση από τον Ρούντολφ Τζουλιάνι και τους ανθρώπους του για διαφανείς πολιτικούς σκοπούς» είχε πει τότε ο Χάντερ Μπάιντεν.

5. Τι αναμένεται;

Οι Δημοκρατικοί απαιτούν να δουν απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνομιλίας Τραμπ με τον Ουκρανό Πρόεδρο την 25η Ιουλίου που ο Λευκός Οίκος αρνείται να δώσει.

Ο γενικός επιθεωρητής των υπηρεσιών πληροφοριών Michael Atkinson, ανέφερε την καταγγελία προς την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής σε επιστολή του την 9η Σεπτεμβρίου.

Αλλά όταν κλήθηκε να καταθέσει είπε ότι εμποδίστηκε από τον ασκούντα χρέη γενικό διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών Joseph Maguire, που επίσης είχε κληθεί να καταθέσει την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το «Εθνικός Κήρυξ».

Αποτέλεσμα εικόνας για Hunter Biden

Ποιος είναι ο γιος του Τζο Μπάιντεν

Ο γιος του δημοκρατικού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, ο 49χρονος Χάντερ, έχει μιλήσει πριν λίγο καιρό για τα προβλήματά του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ σε άρθρο που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού New Yorker.

Ο Χάντερ μιλά με ζεστό και έμμεσο τρόπο για τον πατέρα του, αποκαλεί «μαμά» την Τζιλ Μπάιντεν, τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα του, και «μανούλα» τη Νίλια, τη βιολογική του μητέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν εκείνος ήταν δύο ετών.

Ο Χάντερ Μπάιντεν θέλησε να προστατεύσει τον πατέρα του με αυτή του την συνέντευξη από αποκαλύψεις, και να μοιραστεί ένα προσωπικό αφήγημα, που δεν βλέπει τον λόγο να το κρύψει, γράφει ο δημοσιογράφος στο κείμενό του.

Ενώ γίνεται και αναφορά στον αδερφό του Μπάου, που ήταν ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος, και πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015. Σήμερα ο Χάντερ, διατηρεί δεσμό με την χήρα του αδερφού του, με την ευχή του πρώην αντιπροέδρου.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Συντάξεις: Από σήμερα οι πληρωμές – Δείτε τις ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις πάνω από 300 ευρώ και άνω των 1.550 ευρώ σύνταξη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X