Διεθνή

Αφγανιστάν -Viral: Ο Αμερικανός αξιωματικός που έφυγε τελευταίος (pics)

Αφγανιστάν -Viral: Ο Αμερικανός αξιωματικός που έφυγε τελευταίος (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αφγανιστάν: Είκοσι χρόνια μετά, οι ΗΠΑ αποχωρούν από την Καμπούλ και αφήνουν ξανά τη χώρα στα χέρια των Ταλιμπάν τους οποίους ανέτρεψαν το 2001.

Η τελευταία πτήση αναχώρησε από την Καμπούλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους άφησαν το Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν — των ισλαμιστών που ανέτρεψαν στα τέλη του 2001, όταν εισέβαλαν στη χώρα.

Η φωτογραΑφγανιστάνφία του υποστρατήγου Κρις Ντόναχιου περνά στην Ιστορία:

Είναι τραβηγμένη μέσα από διόπτρα νυχτερινής όρασης και σηματοδοτεί το τέλος του 20ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν, του μεγαλύτερου σε διάρκεια πολέμου των ΗΠΑ
Oι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μοιράστηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφικό στιγμιότυπο στο οποίο εικονίζεται ο τελευταίος, κατ’ αυτές, Aμερικανός στρατιωτικός που έφυγε χθες από την Καμπούλ, σηματοδοτώντας το τέλος του 20ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο υποστράτηγος Κρις Ντόναχιου, διοικητής της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, εικονίζεται καθώς επιβιβάζεται στην τελευταία πτήση που αναχώρησε, το βράδυ της Δευτέρας, από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της αφγανικής πρωτεύουσας. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μέσα από διόπτρα νυχτερινής όρασης.

«Ο τελευταίος Aμερικανός στρατιώτης εγκατέλειψε το Αφγανιστάν», ανέφερε η USCENTCOM μέσω Twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X