Διεθνή

Ρωσία: «Ο Αλεξέι Ναβάλνι σκοτώθηκε από γροθιά στην καρδιά, αφού πρώτα πάγωσαν το σώμα του», ισχυρίζεται ακτιβιστής

Ρωσία: «Ο Αλεξέι Ναβάλνι σκοτώθηκε από γροθιά στην καρδιά, αφού πρώτα πάγωσαν το σώμα του», ισχυρίζεται ακτιβιστής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλεξέι Ναβάλνι ενδέχεται να σκοτώθηκε με γροθιά στην καρδιά, αφού πρώτα αφέθηκε για ώρες στο ψύχος, σε θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν στους -27 βαθμούς Κελσίου, ισχυρίστηκε ένας ακτιβιστής επικεφαλής ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης πέθανε την Παρασκευή σε φυλακή στη Σιβηρία, προκαλώντας την κατακραυγή από όλο τον πολιτικό κόσμο, οι οποίοι κατηγόρησαν το Κρεμλίνο ότι ενορχήστρωσε τον θάνατό του, αναφέρει βρετανική «The Standard.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο τρόπος με τον οποίο πέθανε, ωστόσο ο Vladimir Osechkin, ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulag.net, δήλωσε στους Times ότι πιστεύει πως οι ρωσικές αρχές κράτησαν τον Ναβάλνι στο πολικό ψύχος πριν τον εκτελέσουν με την τεχνική της «μονής γροθιάς», η οποία φέρεται να ήταν «σήμα κατατεθέν» των δυνάμεων της KGB.

Ένας γιατρός αποκάλυψε ότι υπήρχαν μώλωπες στο κεφάλι και το στήθος του Ναβάλνι όταν η σορός του 47χρονου μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο Salekhard, σύμφωνα με τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον γιατρό, οι μώλωπες στο στήθος μπορεί να είναι απόδειξη ότι οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Όμως ο ακτιβιστής πιστεύει ότι οι μώλωπες θα μπορούσαν να είναι αποδεικτικά στοιχεία για το πώς σκοτώθηκε ο μακροχρόνιος επικριτής του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θεωρώ ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του κρατώντας τον στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο», δήλωσε στους Times.

«Έπειτα, γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, ειδικά αν έχεις την αντίστοιχη εμπειρία. Πρόκειται για μια παλιά μέθοδο των τμημάτων των ειδικών δυνάμεων της KGB. Εκπαίδευαν τους πράκτορές τους να σκοτώνουν με μια γροθιά στην καρδιά, στο κέντρο του σώματος. Ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της KGB» τονίζει ο ίδιος.

Ο Osechkin δήλωσε ότι πρώην Ρώσοι κρατούμενοι που έχουν εκτίσει ποινή σε φυλακές της Αρκτικής έχουν αναφέρει ότι συγκρατούμενοι τους έχουν σκοτωθεί με αυτόν τον τρόπο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X