Διεθνή

Sputnik V: Συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Κίνα

Sputnik V: Συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Κίνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία Ρωσίας – Κίνας για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V σε κινεζικό έδαφος ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Το RDIF ενημέρωσε πως έφτασε σε συμφωνία με την κινεζική Shenzhen Yuanxing Gene-tech για την παραγωγή 60 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου στην Κίνα.

Η διαδικασία παραγωγής θα αρχίσει τον ερχόμενο Μάιο, σύμφωνα, πάντα, με τα όσα γίνονται γνωστά

«Το RDIF και το Shenzhen Yuanxing Gene-tech Co, μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιοτεχνολογίας στην Κίνα, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την παραγωγή στη χώρα πάνω από 60 εκατομμύρια δόσεων του πρώτου εμβολίου που καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του νέου κορονοϊού, Sputnik V» σημείωσε σε σχετική ανακοίνωσή του το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.

«Αυτή η ποσότητα εμβολίου θα είναι αρκετή για τον εμβολιασμό 30 εκατομμυρίων ατόμων. Η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει τον Μάιο του 2021» ανέφερε ακόμη.

Ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η συνεργασία με τη ρωσική εταιρεία αύξησε «τις δυνατότητες παραγωγής κι άλλων ποσοτήτων την ώρα που βλέπουμε αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για το ρωσικό εμβόλιο»

Κορονοϊός: 101χρονη στη Μαγνησία νίκησε τον κορονοϊό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X