Διεθνή

Βρετανία: Πρώτη μέρα εκλογών για την ηγεσία των Τόρις

Βρετανία: Πρώτη μέρα εκλογών για την ηγεσία των Τόρις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αρνήθηκε να εκφράσει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψηφίους που βρίσκονται στην κούρσα για τη διαδοχή του, λέγοντας ότι δεν θέλει να πλήξει τις πιθανότητές τους.

Οι Rishi Sunak, Liz Truss, Penny Mordaunt, Kemi Badenoch, Nadhim Zahawi, Tom Tugendhat, Jeremy Hunt και Suella Braverman εξασφάλισαν την υποστήριξη 20 τουλάχιστον συναδέλφων τους. Κάτι που δεν κατάφερε ο Σάτζιντ Τζάβιντ.

Πριν αρχίσει η πρώτη μέρα των ψηφοφοριών, οι υποψήφιοι θα βρεθούν ενώπιον της «Ομάδας των 92» από την δεξιά πτέρυγα των Τόρις στις 10 π.μ. (12μμ Ελλάδας).

Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ 1:30 μ.μ. και 3:30 μ.μ., με τους βουλευτές να επιτρέπεται να ψηφίζουν έως και δύο πληρεξούσιους ο καθένας. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 5 μ.μ..

Οκτώ είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος. Οι υποψήφιοι που θα καταφέρουν να λάβουν τουλάχιστον 30 ψήφους θα περάσουν στον επόμενο γύρο που θα γίνει αύριο.

Το βράδυ θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής 1922 – το κύριο φόρουμ των βουλευτών, όπου θα προσπαθήσουν να πείσουν τους συναδέλφους τους για το πρόγραμμα και τις ικανότητες τους.

Σήμερα όμως θα διεξαχθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπόρις Τζόνσον ακριβώς μετά τις ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό. Είναι η πρώτη τέτοια συνεδρίαση του υπηρεσιακού πλέον πρωθυπουργού μετά την επεισοδιακή παραίτηση του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X